30 Eylül 2012 13:17

Terme halkı kime inanacak!

Terme’de ishal, kusma ve yüksel ateş salgını devam ediyor. Çoğunluğu çocuk 3 bini aşkın kişi hastanelere akın ederken, yetkililerin çelişkili açıklamaları tedirginliği daha da artırıyor. Terme Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu’nın talimatıyla belediye hoparlöründen yapılan anonslarda “Sularımızın tahli

Terme halkı kime inanacak!
Paylaş

Terme’de ishal, kusma ve yüksel ateş salgını devam ediyor. Çoğunluğu çocuk 3 bini aşkın kişi hastanelere akın ederken, yetkililerin çelişkili açıklamaları tedirginliği daha da artırıyor. Terme Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu’nın talimatıyla belediye hoparlöründen yapılan anonslarda “Sularımızın tahlil sonuçları temiz çıkmıştır. Rahatlıkla kullanabilirsiniz” dendi. İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ise henüz sonuçların belli olmadığını, çalışmaların sürdüğünü söyledi. İki gün sonra ise bu kez belediye başkanı yeni bir anons yaptırdı: “Suyumuz temiz çıktı ancak yine de kaynatarak için, dikkatli olun .”

Zaten panik halde olan Termeliler, bu açıklamaların ardından kime inanacağını şaşırmış durumda. Halk bir an önce sağlıklı ve doğru bilgiye ulaşmak istiyor. Ancak bu alanla ilgili kurumlar, valilik tarafından yasaklandığı için hiçbir açıklama yapamıyor.

AÇIKLAMALAR İNANDIRICI DEĞİL

Vatandaşların çoğunun 3 ay önce yaşanan selden sonra hazır su satın aldığı, şebeke suyunu sadece temizlik ve yemek için kullandığı belirtiliyor. Gazetemize konuşan Yalçın Ulusoy, binlerce insanın hastanelere akın ettiğini hatırlatarak bu nedenle belediyenin “Sularımız temizdir” açıklamasını inandırıcı bulmadığını dile getirdi.

Selden sonra su şebekesinin büyük zarar gördüğünü dile getiren Dursun Orhan, şebekenin onarımının gerektiği gibi yapılmadığını, su kaynaklarının da yeterince temiz olmadığını düşündüğünü söyledi. Orhan “Belediye yıllardır bu konuda kayda değer bir çalışma yapmadı. Her selden sonra bu sorunu yaşıyoruz. Deniz seviyesinde olduğumuz için derelerin iyi ıslah edilmesi gerekir” diye konuştu. (Samsun/EVRENSEL)


ÇÖP İSTASYONU KURULMAK İSTENİYOR

Su şebekesinin bulunduğu Köybucağı köyünden Tekin Aygün, şehre su sağlayan Terme Irmağının etrafının korumaya alınmadığını, etrafında hayvanların başı boş dolaştığını söyledi. Su kaynağının temiz tutulmadığını ve şebeke borularının da çok eski olduğunu dile getiren Aygün, selin ardından da sudaki mikrobun arttığını savundu. Aygün bu yetmiyormuş gibi ırmağa 500 metre mesafede ve 16 metre yükseklikteki bir alana ilçenin çöp istasyonu kurulması için proje çalışmalarının başladığını hatırlatan Aygün, “Bu yapılırsa bir de çöpün pisliği içme suyuna karışacak. Su kaynağının etrafındaki bitki örtüsü de yok edilecek. Havayı ve çevreyi kirletecek olan bu durum köylüleri de zor durumda bırakacak” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta patlama: Bir asker yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

AKP, ABD’nin aracı haline geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...