30 Eylül 2012 12:05

DİSK’li kadınlar, tutuklu KESK’lilere destek verecek

DİSK Kadın Meclisi tutuklu KESK’li kadınlara destek vermek için, ‘Tarafız, Tanığız’ eylemi yapmaya hazırlanıyor. Taksim’de yarın yapılacak eylemde, 4 Ekim’de Ankara’da yapılacak davaya çağrı yapılacak.Bugüne kadar KESK’li kadınlarla ortak mücadele yürüttüklerini dile getiren DİSK Genel-İş Konu

DİSK’li kadınlar, tutuklu KESK’lilere destek verecek
Paylaş

Bugüne kadar KESK’li kadınlarla ortak mücadele yürüttüklerini dile getiren DİSK Genel-İş Konut İşçileri Şube Başkanı Nebile Irmak, tutuklu olan mücadele arkadaşlarına destek vermek için ‘Tarafız, tanığız’ sloganıyla eylem yapacaklarını dile getirdi.
Irmak, DİSK’li kadılar olarak 4 Ekim’de Ankara’da olacakları bilgisini verdi.

‘BU BİZİM  DE DAVAMIZ’

“Bu bizim de meselemizdir, davamızdır. Biz DİSK kadın Kolları olarak yaptığımız toplantıda KESK’li kadınların yargılandığı davada  olmamız gerektiği kararını aldık. Çünkü  kadın arkadaşlarımız çok güzel, çok doğru şeyler söyleyerek tutuklandılar” diyen . eyleme kadın örgütlerinin, emek ve meslek örgütlerinin kadın kollarının da destek vereceğini ifade etti.
AKP Hükümetinin emek örgütlerini bölerek seslerini kısmaya ve  kendi sendikalarını yartmaya çalışığını dile getiren Irmak; “Tüm emekçileri aynı sorunlar bekliyor. Yani sisteme karşı mücadele veren herkes, KESK ile aynı duruma düşebilir. Bu nedenle gün birlik olma günüdür.  Tutuklananlar arasında DİSK üyeleride vardır. Artık birleşme ve güçleri ortaklaştırma zamanı gelmiştir” diye konuştu.
DİSK’e de çağrı yapan Irmak, “Bence  DİSK burada KESK olmalıdır,  Aydınlar, sanatçılar, demokratlar, herkes 4 Ekim’de Ankara’da  görülecek davaya destek vermelidir. Yoksa hepimize sıraca gelecektir. DİSK’e de Türk-İş’e de sıra gelecektir”  diye konuştu.
Galatasaray Lisesi önünde yarın saat 16.30’da bir araya gelecek olan kadınlar, Taksim Meydanına yürüyecek. Burada 20 dakika oturma eylemi de yapılacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tecavüz davası sanığına verilen destek geri çekilsin!

SONRAKİ HABER

İsveç’te öğretmenler yine meydanlarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...