Direnişteki TÜVTÜRK işçilerine polis engeli

Eskişehir’de Hilton önünde açıklama yapmak isteyen Eğitim Sen ve direnişteki TÜVTÜRK işçilerine polis engel oldu.

04 Şubat 2019 07:33
Son Güncellenme Tarihi: 04 Şubat 2019 10:54
Paylaş

Eskişehir’deki TÜVTÜRK Reysaş Taşıt Muayene İstasyonu’nda DİSK Nakliyat-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan 15 işçi, işlerine geri dönebilmek için başlattıkları direnişte 76 günü geride bıraktı. Reysaş GYO’ya ait Hilton Oteli’nin önünde eylem yapmak isteyen işçilere ve onlara destek vermek isteyen Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçlerine polis ‘güvenlik gerekçesi’ ile izin vermedi. Otel önüne barikat kuran polis ekipleri, kitleyi adeta abluka altına aldı.

Direnişlerinin 76’ıncı gününde aileleri ile birlikte Reysaş GYO’ya ait Hilton Oteli’nin önünde eylem yapan işçilere Eğitim Sen Eskişehir Şubesi de destek verdi. Her eğitim öğretim döneminde basın açıklaması yapan Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, eğitim ve öğretim dönemine işten atılan TÜVTÜRK Reysaş işçileri ile başlamak için üyeleri ile Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçlerine çağrı yaptı. Ancak polis ekipleri, ‘güvenlik gerekçesi’ ile işçilerin Hilton Oteli önünde basın açıklaması yapmasına izin vermedi. Eylem öncesinde polis işçilerin eylem yapacağı abluka altına alırken, işçiler ve aileleri bu duruma tepki gösterdi. Polis ekipleri ile işçiler ve aileleri arasında yaşanan gerginlik yaklaşık 1 saat sürdü.

Gerginliğin ardından basın açıklaması yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Reysaş patronunu emek düşmanlığına son vermeye çağırdı. Eğitim Sen’in sadece eğitimden değil, emekten de taraf olduğunu söyleyen Alkan, “Bu barikatları çocuğunu haçlığını verip okula gönderemeyen işçilere değil, işçilere haklarını vermeyen, bu kış gününde işten çıkaran patronlara karşı kurun” dedi.

Eğitim Sen’in ardından polis barikatı önünde basın açıklaması yapan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Ancak sendikalı oldukları gerekçesiyle 15 arkadaşımız bir tek kuruş tazminat almadan işten çıkarılmıştır. Reysaş işverenin bir dilekçesiyle Eskişehir Valiliği ve Emniyeti hareket geçiyor. TOMA’sıyla, çevik kuvvetiyle ekmek kavgası yapanların karşısına çıkıyor” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Atilla Taş'ın denetimli serbestlik talebine yanıt verilmedi

SONRAKİ HABER

Venezuela’da ‘paralel devlet’ mi inşa ediliyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...