30 Eylül 2012 11:58

Kiralık işçiler yine topun ağzında

Daimler AG, Sindelfingen şehri içerisinde özerkliğini ilan etmiş ayrı bir şehir izlenimi veriyor. Kadrolu çalışanı ile, kiralık firma işçileriyle, giriş çıkış yapan araçlar, kendi güvenliğini kendisinin sağladığı 40 bine yaklaşan nüfusu ile bir işçi şehri.. Bu şehir için cennet demeye dilimiz varmıyor, &cced

Kiralık işçiler yine topun ağzında
Paylaş
Daimler Sindelfingen’den bir grup işçi

Gazetemizin geçtiğimiz sayılarında, Daimler’de çalışan yeni hayat okurları olarak, kiralık işçilerin durumunu belirten yazıları kaleme almaya çalışmıştık. Bu haber yine yaz izni sonrası bizlere toplantılarda açıklanan gelişmelerle ilgili olacak.
Yaz tatili öncesinde Mercedes’in kendi işçilerinin, özellikle C-sınıfı araçların üretiminin yapıldığı bölümdeki işçiler, yavaş yavaş başka bölümlere kaydırılmışlar (S, E ve diğer bölümler) ve henüz yer bulamayanlarda yaz izni sonrası başka bölümlere gönderilerek C-sınıfı araç üretimi tamamen kalıcı işçilerden arındırılarak, kiralık firma işçilerine devredilecekti. Gelinen noktada , şu an üretimi yapılan S-sınıfı araçların pazarının olmaması, müşterilerin birçoğunun siparişini iptal etmiş olması firma yönetimini harekete geçirdi. 2013 yılında yeni model S-sınıfı araçların üretiminin yapılacağı zamana kadar tek vardiya üretim yapmak istediğini, C-sınıfı araç üretimi yapılan bölümden S-sınıfı araçların üretimine geçen yaklaşık 500 işçinin tekrardan geldikleri yerlere gönderilecekleri ve C-sınıfında çalışmakta olan yaklaşık 500 kiralık firma işçilerine de çıkış verileceği duyuruldu. İşyeri işçi temsilciliği ne kadar şu an imzalanan bir şey yok dese de, firma yönetiminin dediği gibi sonuçlanacağı kesin gibi duruyor.
Daimler Sindelfingen özgülünden yola çıkarsak, işyeri işçi temsilciliğinin buna karşı durmayacağı görülebilir. Çünkü var olan temsilcilik bileşeninin yaklaşımı, üretimde ihtiyaç olduğunda kiralık firma işçileri gelir ve ihtiyaç olmadığında dışarı atılırlar. Bu mantıktan hareketle kalıcı işçiler yerine kiralık firma işçilerini feda etmek isteyecekleri ve antlaşmanın altına imza atacakları bekleniyor. Diğer bir nokta ise, Daha önce açıklandığı üzere 170`i üretimden ve 130’u diğer bölümlerden olmak üzere 300 kiralık firma işçisinin kalıcı işçiler statüsüne kavuşacak olmaları durumudur. Bu durum, işyeri yönetiminin ve işyeri işçi temsilciliğinin elini kolaylaştıracaktır. Toplam 1200-1300 kiralık firma işçisinin 800`e yakını C-sınıfında çalışıyor olması ve bunlardan 500`ünün çıkarılması durumunda, geriye bırakılacaklar arasından seçim yapılması daha kolay olacaktır.
Özellikle bekar ve genç işçilerin, fazla hastalık raporu gönderen kiralık firma işçilerinin şansı yok gibi gözüküyor. Kalıcı işçiler statüsüne kavuşacak kiralık firma işçileri arasında da sosyal plan yapılarak (aile durumu, yaş, firmadaki çalışma durumu vb.) en uygun olanları firmada bırakılacaklar, sendikalı olmakta önemli bir faktör..
24 Eylül de yapılacak işyeri bölüm toplantısında (“Center Versammlung”) son karar açıklanacaktır diye düşünüyoruz, çünkü firma yönetimi ekim itibari ile tek vardiya uygulamasına S-sınıfı yapılan bölümde başlamak istiyor.
Sohbet ettiğimiz kiralık firma işçileri ise, bir umut diyerek son ana kadar beklemeyi tercih ediyorlar.
 

ÖNCEKİ HABER

Adil paylaşım için çağrı

SONRAKİ HABER

Neşet Ertaş: Ezilenlerin sesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa