Demirtaş: Hükümet imamlara siyasi görevler veriyor
‘SİVİL cuma namazı’ eylemlerine yönelik süren tartışmalara cevap veren BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, tepkilerinin imamların “din öğretme” amacı dışında “terörle mücadele” adı altında görevlendirilmesine yönelik olduğunu söyledi.
MGK’nın imamları ve Diyanet İşleri Başkanlığını PKK ile mücadelede aktif şekilde kullanma kararı ve ‘Sivil Cuma’ eylemleriyle başlayan tartışmalar sürüyor. Başbakan Erdoğan, cuma namazını meydanlarda kılan halkı “bölücülük”le suçladı. Eleştirilerin odağındaki kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı ise MGK kararına ilişkin açıklamadan kaçınarak, Erdoğan’ın açıklamasını tamamlar nitelikte BDP’yi hedef gösterdi. BDP’nin, açıklaması, “İmamlar tehdit ediliyor” şeklinde yorumlaması üzerine Demirtaş konuya ilişkin Twitter’da bir açıklama yaptı.
İmamın ve dinin terörle mücadele gibi bir görevi olamayacağını söyleyen Demirtaş, “Devletin bu misyonla gönderdiği imamlar AKP, cemaat ve tek millet propagandası yapıyor. Bu nedenlerle; amacı ibadet olmayan, siyasi bir görev verilmiş imamların arkasında saf tutulmasın diyorum. Geçmişte JİTEM’e, Özel Time, koruculara da aynı görevler verildi.
İmamlara bu görevi verirseniz ‘amaç acısından’ bunlardan farkı kalmaz. Dini kullanmaya çalışan, imamları ve camiyi ‘terörle mücadele’nin aracı haline getirmeye gayret eden MGK’dir, hükümettir. Durum budur” dedi. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et