01 Şubat 2019 12:03

ABD’de 75 büyük şehrin 63'ü iflas durumunda

‘Truth in Accounting’in hazırladığı rapora göre, ABD genelindeki en büyük 75 şehrin 63'ü faturalarını ve borçlarını ödeyemeyecek durumda.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kar amacı güçmeyen ve bağımsız araştırma kuruluşu “Truth in Accounting”in her yıl hazırladığı “Şehirlerin Mali Durumu” raporuna göre, 2009 yılından bu yana yaşanan ekonomik iyileşmeye rağmen, bir çok eyaletin ve şehrin finansal durumu kötüye gitti.

Şehirlerin henüz finansmanının nasıl yapılacağı belli olmayan yükümlülükleri yaklaşık 330 milyar doları buluyor. Şehirlerin finanse edilmemiş yükümlülüklerin büyük kısmı emekli aylıkları ve kamusal sağlık sistemi harcamaları oluşturuyor.

Mali durumu en kötü olan Amerikan şehirleri New York, Chicago, Philadelphia, Honolulu, San Francisco, Dallas, Oakland ve Portland olarak sıralanıyor.

New York şehrinde 100,6 milyar dolar düzeyindeki yükümlülüklerin ödenmesi için ayrılan fon miktarı sadece 4,7 milyar dolar. Philadelphia’da şehrin borçlarının kapatılabilmesi için her vergi mükellefinin 27 bin 900 dolar ödemesi gerekiyor. San Francisco’da ise bu rakam 22 bin 600 dolar. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cerrahpaşa'da bağış şartıyla tedavi dönemi

SONRAKİ HABER

AKP Adayı Mehmet Özhaseki: Melih Bey stratejimizin parçası değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...