01 Şubat 2019 11:44

Fox TV: Karara itiraz ettik, normal yayın akışımız sürecek

Fox TV, RTÜK'ün anahaber bülteni için verdiği 3 kez yayın durdurma cezasına itiraz ettiklerini, akışının normal şekilde devam edeceğini açıkladı.

Fox Tv 29 Ocak tarihli Ana Haber Bülteninden ekran görüntüsü

Paylaş

Fox Ana Haber’e 3, Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programına 5 kez yayın durdurma cezası veren Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), durdurulacak yayınların yerine yayınlanmasını kararlaştırdığı belgesellerin kasetlerini kanallara gönderirken Fox TV karara itiraz edildiği açıkladı. Yapılan açıklamada, RTÜK’ün program durdurma kararına itiraz edildiği ve 3 program yayın durdurma kararının askıya alındığı ve normal yayın akışına devam edileceği duyuruldu.

RTÜK, ‘Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, toplumda nefret duyguları oluşturmak’ iddisıyla Fox Ana Haber’e 3 gün, Halk Arenası programına da 5 kez yayımlanmama cezası vermişti. RTÜK, ceza kestiği programların yayın saatlerinde yayınlanacak programları belirledi. Halk TV ve Fox TV’de verilen ceza ile iki kanalda belgesel programlar yayınlanacak.

1 Şubat -8-15 Şubat tarihlerinde Yılmaz Özdil’in katıldığı Halk Arenası programı nedeniyle verilen 3 program durdurma ve 22 Şubat-22 Mart arasında ise Müjdat Gezen ile Metin Akpınar’ın katıldığı program nedeniyle verilen 5 program durdurma uygulanacak. 4-5-6 Şubat tarihlerinde de Fatih Portakal ana habere verilen yayın durdurma nedeniyle yayın yapamayacak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'deki iş makinesi doğal gaz borusunu deldi

SONRAKİ HABER

Emeklilikte yaşa takılanlar Flormar işçilerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...