31 Ocak 2019 13:11

WSJ: Çin Trump - Xi görüşmesinin Şubat’ta yapılmasını istedi

Washington’a giden Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Liu He’nin Donald Trump ve Xi Jinping görüşmesinin Şubat’ta yapılmasını istediği belirtildi.

Görseller: Pixabay

Paylaş

Wall Street Journal, ABD ve Çin ticari görüşmelerine öncülük etmek üzere Washington’a giden Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Liu He’nin ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasında yapılması planlanan görüşmenin Şubat ayında gerçekleştirilmesini istediğini iddia etti.

Haberde, Çin’in söz konusu görüşmenin, Trump’ın Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un ile Hainan kentinde yapacağı görüşmenin ardından yapılmasını talep ettiği belirtildi.

Gün içinde Trump ile görüşecek olan Liu’nun ABD Ticaret Yetkilisi Robert Lighthizer’e, Çin’in ABD tarım ürünleri satın alması ve imalat ve finansal hizmet sektörlerini ABD’ye açmayı içeren bazı imtiyazlar verdiği öne sürüldü.

Söz konusu haberin yayınlanmasından önce resmi Twitter hesabında Trump, iki ülke arasında olası bir anlaşmanın, “arkadaşı” Jinping ile görüşmeden olmayacağını söylemişti. En son Arjantin’de düzenlenen G20 Zirvesi’nde bir araya gelen liderler, iki ülke arasındaki ticaret savaşına 90 günlük ara verme kararı almış ve ABD, 200 milyar dolar değerindeki Çin ürünlerine uygulamayı düşündüğü ek gümrük vergilerini ertelemişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ekrem İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu'nun istifasına ilişkin konuştu

SONRAKİ HABER

İnşaat işçisi 2'nci kattan düşerek yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...