31 Ocak 2019 15:28
Son Güncellenme Tarihi: 31 Ocak 2019 21:53

Ayvalık'ı hortum, Turgutlu'yu sağanak vurdu

Ayvalık'ta hortum çıktı, Turgutlu'da sağanak etkili oldu. Meteoroloji ise İzmir ve Manisa'da bu ay rekor yağış görüldüğünü açıkladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde denizde hortum çıktı. Yaklaşık 15 dakika boyunca deniz üstünde görülen hortumla birlikte ilçe merkezinde dolu ve sağanak etkili oldu.

Hortum, karaya ulaşmayarak deniz üstünde etkisini yitirdi.

YAĞMUR SULARI NEDENİYLE KARAYOLU KAPANDI

Manisa'nın Turgutlu ilçesinden geçen karayolu, sağanak yağış sonucu yarım saat ulaşıma kapandı. Belediye ve Karayolu ekiplerinin çalışmasıyla yol tekrar ulaşıma açıldı.

Turgutlu'da başlayan yağmur, aralıklarla etkisini artırdı. Kentte ulaşım, sağanağa dönüşen yağış nedeniyle olumsuz etkilendi. Manisa - Turgutlu karayolu Karaoğlanlı Kavşağı tek yönde ulaşıma kapandı.

Turgutlu ilçe merkezi yönüne kapalı kalan yolu açmak için Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri ile Karayolu ekipleri çalışma yaptı. Yarım saat süren çalışmanın ardından yol ulaşıma açıldı.

İZMİR'DE, HEYELAN NEDENİYLE BİR EV TAHLİYE EDİLDİ

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki yamaçta, aşırı yağış nedeniyle küçük çaplı heyelan meydana geldi. Yamacın kıyısında bulunan 2 katlı evde yaşayanlar tedbir amaçlı tahliye edildi.

Karabağlar ilçesine bağlı Peker Mahallesi’nde 4 kişilik Gökçe ailesinin yaşadığı evin bulunduğu yamaçta, aşırı yağmur nedeniyle küçük çaplı heyelan meydana geldi. Ailenin haber vermesi üzerine belediye ekipleri, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Ardından, zabıta ekiplerince aileden tedbir amaçlı evi boşaltmaları istendi.

Bunun üzerine aile, evin önüne çağırdıkları kamyonete eşyalarını yükleyerek, yakınlarının yanına taşındı.

İZMİR'DE TARLALAR SU ALTINDA KALDI

Ödemiş'te bir haftadır etkili olan sağanak nedeniyle tarım arazileri zarar gördü.

Gereli Mahallesi'nde şalgam, yem bitkisi ve patates ekili tarlalar, sağanak nedeniyle zarar gördü.

Çiftçilik yapan Muammer Özalp bir haftadır aralıksız etkili olan yağışlar nedeniyle tarlaya girip, ekim yapamadıklarını söyledi, "Kendi imkanlarımızla arazilerimizdeki suyu boşaltmaya çalışıyoruz. Bölgemizde ayrıca birçok üreticinin patates ekili arazileri de sular içinde kaldı" ifadelerini kullandı.

AYDIN'DA FIRTINA HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde, fırtınadan sonra kısa süreli ve küçük çaplı hortum meydana geldi. Hortum nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu, elektrik direkleri devrildi. Seyir halinde olan bir traktör ise oluşan göçük nedeniyle devrildi. Traktör sürücüsü kazadan yara almadan kurtuldu.

Adnan Menderes Mahallesi sınırları içinde bulunan derede, taşkın önleme setlerinde doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığı bildirildi. Yağmurun devam etmesi nedeniyle tarım arazilerindeki sular tahliye edilemezken, zarar gören çiftçiler Aydın, Söke ve Koçarlı Ovaları’nın afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

MARAŞ’TA HEYELAN NEDENİYLE 3 EV BOŞALTILIYOR

Maraş’ta kent merkezinde aşırı yağıştan oluşan heyelan nedeniyle belediye ekipleri, riskli konumda olan 3 evin boşaltılmasına karar verdi.

Maraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Şekerdere Caddesi'nde yol kenarında daha önce meydana gelen küçük çaplı heyelanlar nedeniyle önlem almak amacıyla duvar inşasına başladı. İnşa devam ederken akşam saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle aynı bölgede tekrar heyelan meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

İnceleme sırasında bazı mahalle sakinleri evlerinde kayma riski olduğunu söyledi. Yapılan tetkiklerde sokaktaki 3 evin risk altında olduğu belirlenerek boşaltılmasına karar verildi.

TOKAT'TA HEYELAN NEDENİYLE KARAYOLUNDA ULAŞIM TEK ŞERİTTEN SAĞLANIYOR

Tokat'ın Reşadiye ilçesi yakınlarında meydana gelen heyelan nedeniyle dün gece saatlerinde ulaşıma kapanan D-100 Karayolu, ekiplerin 18 saatlik çalışması sonrası tek şeritten yeniden trafiğe açıldı.

Karayolları ekipleri heyelan nedeniyle kapanan diğer şeridin de açılması için çalışmalarına devam ediyor.

Yolda mahsur kalan sürücüler bekleyişlerini sürdürüyor. Ekipler, mahsur kalan sürücülere kumanya dağıttı.


İZMİR VE MANİSA'DA REKOR YAĞIŞ

İzmir ve Manisa'da ocakta yağış rekoru kırıldı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nün paylaştığı bilgilere göre, bu ay İzmir'de metrekareye 412 kilogram yağış düştü.

Bu, verilerin tutulmaya başlandığı 1938'den bu yana görülen en yüksek miktar oldu. Böylece İzmir, metrekareye 397,1 kilogram yağışın düştüğü 1945'ten sonra en fazla yağışı gördü. Kentte, 12 Ocak ise metrekareye düşen 57,7 kilogramla en yağışlı gün oldu.

Manisa da ocak ayında rekor yağış aldı. Kentte metrekareye 402 kilogram yağış düştü. Bu miktarla, kayıtların tutulduğu tarihten bu yana en yağışlı ocak ayı yaşandı.

Ocak ayında Aydın'da metrekareye 217, Balıkesir'de 159,5, Çanakkale'de 105 kilogram yağış düştü.

GELECEK HAFTA DA YAĞIŞ VAR

Öte yandan, İzmir'de bugün de etkili olan yağış nedeniyle Torbalı ve Menderes ilçelerinde bazı tarım alanları zarar gördü.

Kentte bir süre yağış beklenmediği, salı, çarşamba ve perşembe günleri yağışların tekrar etkili olacağının tahmin edildiği bildirildi.

KEMERALTI ÇARŞISINDAKİ İŞ YERLERİNİ SU BASTI

İzmir'de, gece başlayan yağmur, gün boyu aralıklarla sürdü. Yağmur nedeniyle bazı yerlerde yollarda su birikintileri oluştu. Trafik polisleri ve belediye ekipleri, araç trafiğinin aksamaması için şehrin ana arterlerinde önlem aldı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda ise manzara yine aynıydı. Yağmur suları nedeniyle birçok iş yerinde su baskınları yaşanırken, belediye ekipleri suların tahliye edilmesi için çalışma yaptı.

Birçok esnaf, olumsuz hava koşulları ve dükkan önlerinin göle dönmesi nedeniyle siftah dahi yapamadıklarını söyledi. Çarşı esnafı, altyapının yetersiz olduğunu ve her yağışta bu manzaraların yaşandığını belirterek, ekonomik olarak olumsuz etkilendiklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim Devrimci Güç Birliği, belediye başkan adaylarını açıkladı

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın açıkladığı manifesto, yıllardır tersine icraatlarla dolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...