30 Eylül 2012 09:34

‘Barış Yürüyüşü’ Adana’dan devam edecek

ROBOSKÎ’den başlattığı barış yürüyüşü Osmaniye’de polislerce engellenen vicdani retçi Halil Savda Adana’da yaptığı basın açıklaması yaparak durumu kınadı. Savda kendisini engelleyen yetkililer hakkında yasal işlem başlattıklarını söyledi.İnsan Hakları Derneği Adana Şubesinde gerçekleştirdiği ba

‘Barış Yürüyüşü’ Adana’dan devam edecek
Paylaş

ROBOSKÎ’den başlattığı barış yürüyüşü Osmaniye’de polislerce engellenen vicdani retçi Halil Savda Adana’da yaptığı basın açıklaması yaparak durumu kınadı. Savda kendisini engelleyen yetkililer hakkında yasal işlem başlattıklarını söyledi.

İnsan Hakları Derneği Adana Şubesinde gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Savda, yürüyüşü sırasında 700 kilometre yol aldığını, geçtiği 6 ilden, Osmaniye dışında hiç bir engellemeyle karşılaşmadığını söyledi. Osmaniye’de yetkililerin kendisine ve arkadaşlarına ‘Osmaniye’nin hassasiyetleri var’ dediğini aktaran Savda, kente girişlerine izin verilmediğini ve kelepçelenerek gözaltına alındıklarını belirtti. Bahsedilen ‘hassasiyetlerin’ barış hassasiyeti olmasını temenni ettiklerini söyleyen Savda, inatlaşma gibi bir amaçları olmadığı için yürüyüşlerine Adana’dan devam edeceklerini dile getirdi. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da söyleyen Savda, barıştan yana olan herkesi yürüyüşlerine destek olmaya çağırdı.

Açıklamaya katılan avukat Tugay Bek de başta Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah olmak üzere sorumlular hakkında gerekli suç duyurusunu yaptıklarını belirterek, Halil Savda ve arkadaşlarının kelepçeli olarak Osmaniye-Adana sınırına getirildiklerini ve burada Adana emniyetine bağlı polislere teslim edilmek istendiğini söyledi. Polislerin hiçbir hukuki dayanağı olmadığı için Savda ve arkadaşlarını bu şekilde teslim almadıklarını söyleyen Bek, Başbakan’ın AKP Kongresinde ‘hiçbir kamu görevlisinin vatandaşa konu ne olursa olsun zulüm edemeyeceği’ yönünde açıklamalar yaptığını hatırlatarak, bunun ironik olduğunu belirtti. (AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hacı Bektaş Veli’nin romanı: Şahdiz

SONRAKİ HABER

Sporda başarısızlığın bilançosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...