30 Eylül 2012 09:25

KCK İstanbul Ana Davası bugün başlıyor

İSTANBUL KCK Ana Davası’a bugün Silivri’deki 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.BDP PM Üyesi Hasan Özgüneş, BDP MYK Üyesi Mustafa Avcı, Prof. Dr. Büşra Ersanlı, yayıncı-yazar Ragıp Zarakolu, Özgür Gündem Gazetesi editörü Kazım Şeker, Çevirmen Ayşe Berktay, BDP PM üyeleri, il yöneti

KCK İstanbul Ana Davası bugün başlıyor
Paylaş

İSTANBUL KCK Ana Davası’a bugün Silivri’deki 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.
BDP PM Üyesi Hasan Özgüneş, BDP MYK Üyesi Mustafa Avcı, Prof. Dr. Büşra Ersanlı, yayıncı-yazar Ragıp Zarakolu, Özgür Gündem Gazetesi editörü Kazım Şeker, Çevirmen Ayşe Berktay, BDP PM üyeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları, parti üyeleri ile Kürt kurumlarının yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 124’ü tutuklu 205 kişinin yargılanmasına bugün devam edilecek. 3 Nisan’da Özel Yetkili 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen KCK iddianamesinde sanıklardan 51’i ‘örgüt yöneticiliği’ iddiasıyla 142’si ise ‘örgüte üye olmak’ suçlamasıyla yargılanıyordu. 193 kişiyle başlayan yargılama daha sonra gerçekleştirilen operasyonların ardından tutuklananların davaya dahil edilmesi ile 205’e ulaştı. 2 bin 400 sayfalık iddianamede tutuksuz 46 sanıktan 23’ü hakkında ‘yakalama’ kararı bulunuyor. ‘Örgüt üyesi’, ‘örgüt yöneticisi’, ‘örgüt talimatıyla hareket etmek’, ‘örgütün talimatlarını iletmek’, ‘örgüte yardım ve yataklık’ iddialarıyla açılan davanın ilk duruşması 2-13 Temmuz’da görülmüş, Aralarında Prof Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu’nun da bulunduğu 16 kişi tahliye edilmişti.
Avukatların üzerinin aranması nedeniyle gergin başlayan ilk duruşmada, anadilde savunma ve tercüman talebi reddedilmişti. Tutuklular kararı mahkem heyetine arkalarını dönerek ve alkış çalarak protesto etmiş, avukatlar da mahkeme salonunu terk etmişti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Birlikte yaşamanın yolu eşitlik ve özgürlükten geçer

SONRAKİ HABER

Bilgin Adalı ‘eserleriyle yaşayanlar’ arasına katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa