30 Eylül 2012 08:03

TGC AKP’nin akreditasyon uygulamasını eleştirdi

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu Cumhuriyet, Aydınlık, Sözcü, Evrensel, Birgün, Yeniçağ gibi gazetelerinin AKP genel kuruluna akredite edilmemelerinin demokrasi ve ifade özgürlüğü anlayışıyla bağdaşmadığını açıkladı.TGC Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “Bu gazetelerde görev yapa

TGC AKP’nin akreditasyon uygulamasını eleştirdi
Paylaş

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu Cumhuriyet, Aydınlık, Sözcü, Evrensel, Birgün, Yeniçağ gibi gazetelerinin AKP genel kuruluna akredite edilmemelerinin demokrasi ve ifade özgürlüğü anlayışıyla bağdaşmadığını açıkladı.
TGC Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “Bu gazetelerde görev yapan gazetecilere AKP genel kurulunu izlemek için giriş kartı verilmemesi ayrımcılıktır. Söylemde çok sesliliği dillendirenlerin, uygulamada tek seslilikten yana olduğunu göstermektedir. Akreditasyon konusu Türkiye’de yıllardır bir sorun olarak gündemdedir. Sorunun çözümünü beklerken yeniden keyfi değerlendirmelerle iptaller yaşanmaktadır. İktidar, yayın politikasından hoşlanmadığı gazetelerin çalışanlarının mesleklerini yapmalarını engellemektedir. Halkın bilgilenme hakkını da yok saymaktadır. TGC olarak bu yanlıştan artık dönülmesinin bekliyoruz” ifadelerine yer verildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankaralı kadınlar 4 Ekim’e çağrı yaptı

SONRAKİ HABER

Çözüm adına koca bir hiç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa