30 Ocak 2019 06:41
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ocak 2019 19:03

Maduro: Trump, öldürülmem için Kolombiya mafyasına talimat verdi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Trump'ın Kolombiya mafyasına suikast emri verdiğini iddia etti. Trump ise Venezuela için seyahat uyarısı yaptı.

Fotoğraf: Marcelo Garcia/Miraflores Press / EPA / AA

Paylaş

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kolombiya hükümeti ve mafyasına kendisini öldürme talimatı verdiğini iddia etti. ABD Başkanı Donald Trump ise, Venezuela için seyahat uyarısı yaptı.

RIA Novosti’ye konuşan Maduro, suikast emrinden şüphesi olmadığını belirterek “Bana bir şey olursa Donald Trump ve Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque sorumludur” dedi.

Bu talimata rağmen güvenliğinden endişe etmediğini söyleyen Maduro, “Her zaman Venezuela halkının koruması altındayım, burada iyi bir istihbarat servisimiz var” şeklinde konuştu.

Maduro, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un Trump'ın Venezuela hükümetiyle iletişime geçmesini önlediğini de söyledi. Maduro, Trump'a ulaşmayı birkaç kez denediğini ifade etti.

SEÇİM 2025'TE

Avrupa'dan gelen "8 gün içinde seçime gidin" ultimatomunu "şantaj" olarak gördüğünü söyleyen Maduro, bu çağrıyı yapan ülkelerin, devlet başkanlığı süresinin dolacağı 2025'e kadar beklemeleri gerekeceğini vurguladı.

MUHALEFETİN SOKAK EYLEMLERİNDE ORDUYA ÇAĞRI YAPILDI

Öte yandan Guaido’nun çağrısı ile bugün sokak eylemleri düzenlendi. Başkent Caracas'ın çeşitli yerlerinde düzenlenen eylemlerde “Gaspa son, geçiş hükümeti, özgür seçimler” yazılı dövizler taşıdı. Eylemlerde ordunun Guaido'yu desteklemesi talep edildi.

Öte yandan Guaido, Venezuela Merkez Üniversitesinde yaptığı konuşmada cumartesi günü için de eylem çağrısı yaptı.

TRUMP'TAN VENEZUELA'YA SEYAHAT UYARISI

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Amerikan vatandaşlarına, bugün kitlesel gösterilerin beklendiği Venezuela'ya seyahat etmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

Trump, “Maduro, ABD yaptırımları ve petrol gelirlerinin kesilmesinin ardından muhalefetle müzakere etmeye niyetli. Guaido, Venezuela Yüksek Mahkemesi tarafından hedef alınıyor. Bugün kitlesel gösteriler bekleniyor. ABD vatandaşları bir sonraki talimata kadar Venezuela'ya seyahat etmemeli” ifadesini kullandı.

RUSYA'DAN MUHALİFLERE ÇAĞRI: BAĞIMSIZ HAREKET EDİN

Venezuela'daki son duruma ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise “Her şeyden önce Venezuela halkının çıkarlarına dayanarak, Venezuela muhalefetini yapıcı bir yaklaşım benimsemeye, ültimatomları bırakmaya ve bağımsız hareket etmeye çağırıyoruz” dedi.

Lavrov, hükümet ile muhalefet arasında bir diyalog kurmak ve şartlar oluşturmak için Venezuela, Çin, Latin Amerika ve Avrupa ülkeleriyle görüştüklerini kaydederek,  Venezuela tarafından kabul edilebilecek formatlarda ‘uluslararası çabalara’ katılmaya hazır olduklarını vurguladı.

ABD BAŞKANI TRUMP GUAİDO'YU ARADI

Juan Guaido, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisini telefonla aradığını  açıkladı.

Guaido, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Trump'a, bizim demokratik vazifemize tam desteğini, insani yardım sözünü ve 'devlet başkanlığı' yönetimimizi tanımasını yinelediği telefon görüşmesinden dolayı müteşekkirim" ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sofuoğlu'nun 'senatör' kartvizitini bastıran personele inceleme

SONRAKİ HABER

YDS başvuruları başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa