29 Ocak 2019 17:29
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ocak 2019 07:16

AKP Adayı Binali Yıldırım: Meclis Başkanlığını bırakacağım

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, resmi adaylıkla birlikte TBMM Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

TBMM Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, resmi adaylık başvurusuyla birlikte TBMM Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıkladı. Yıldırım şunları söyledi:

“Aday müracaatı yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığını bırakacağım. Benim duruşum bellidir. Duruşum millete hizmettir. Duruşta bir sorun yok. Duruş başka, omurgasızlık başka. Ben omurgasız bir insan değilim. Hizmeti ibadet bilirim. Milletim ne dediyse ben onu yaparım. Partim müracaatı yaptığı zaman aynı anda Meclis Başkanlığı'ndan ayrıldığıma dair dilekçemi vermiş olacağım. Benim için Meclis Başkanlığı meselesi 18 Şubat tarihi itibarıyla tamamdır. Görevimi tamamlamış olacağım.”

Yıldırım, CNN Türk'te Buket Aydın'ın sunduğu "40" programında soruları yanıtladı. Yıldırım, HDP'nin İstanbul'da aday göstermemesiyle ilgili ise "Kimse Kürtlerin oyunu çantada keklik görmesin, bunu seçimlerde de göreceğiz" yorumunda bulundu.

İMAMOĞLU: DOĞRU YOLU BULDU

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın istifa kararına ilişkin, "Doğru yolu buldu, bence istifasını şimdiden vermesi lazım, anayasa maddesi netti zaten" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: KOLTUKTA OTURMAYA DEVAM ETTİĞİN HER SANİYE ANAYASAYI İHLAL EDİYORSUN

Yıldırım’ın istifa açıklamasına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den yanıt geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden Yıldırım'a yanıt veren Özel şunları kaydetti:

“O koltukta oturtmayız, Anayasayı çiğnetmeyiz dedik dinlemedi. Binali Yıldırım az önce istifa edeceğini açıkladı... Milletin aklıyla alay etmeye, Göz göre göre yalan söylemeye, Çamura yatmaya, değdi mi? Binali Yıldırım, ‘İstifa edeceğim ama zamanı var’ yani, ‘Anayasayı biraz daha çiğneyeyim ne olacak’ diyor. Binali Bey! O koltukta oturduğun her saniye anayasayı ihlal suçuna devam ediyorsun. Bu işgalciliktir, aymazlıktır, suiistimaldir.”

ÖNCEKİ HABER

'Sudan'daki eylemlerde gözaltına alınanlar serbest bırakılacak'

SONRAKİ HABER

CHP'li Öztrak'dan Tunç Soyer yanıtı: Çaresizliğin kendisidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...