29 Ocak 2019 15:47

Kayseri'de döküm işçileri ücretleri için üretimi durdurdu

Kayseri Ortadoğu Döküm Fabrikası (ODS) işçileri alamadıkları ücretleri için yine iş bıraktı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kayseri Ortadoğu Döküm Fabrikası (ODS) işçileri 3 aydır ücretlerini alamadıklarını belirterek iş bıraktı. Evlerine ekmek dahi alamaz duruma düşürüldüklerini ifade eden işçiler, sendikacıları çağırdıklarını ve gerekirse uzun süreli bir grevi göze aldıklarını aktardı.

Fabrikanın uzun yıllardır aynı sorunları yaşattığını söyleyen işçiler “Kendileri sefa içindeler biz ise köle gibiyiz” diyerek tepki gösterdi. İşçiler bundan sonrası için de “Sendikanın daha etkili olmasını istiyoruz, gerekirse kamuoyu yaratarak sesimizi daha çok duyurmasını bekliyoruz. Biz burada canımız pahasına çalışıyoruz, 2 yıl önce Halo dayımızı cinayete kurban verdik. Hakkımızı söke söke alacağız” dedi.

ODS işçileri önceki yıllarda alacakları için 13 gün ‘grev’ yapmış ve kazanım elde etmişti. Birçok işçi o dönemde iş akitlerini fesh ederek işi bırakmış, patronun ihracatını engellemişti. Yaşadıkları sorunların kalıcı çözümü için sendikalaşma yolunu seçen ODS işçileri geçtiğimiz yıllarda Birleşik Metal-İş’e üye olmuştu. Uzun yıllardan sonra Kayseri’de bir ilki başaran işçiler daha sonraki süreçte sorunlarının birçoğunun çözülememesi nedeniyle sendikaya eleştirileri olmuştu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP’ten Tuzla’daki iş cinayetine karşı mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

Sinemada sansür kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...