29 Ocak 2019 14:01

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko: Rusya ile barışa ihtiyacımız var

Devlet başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklayan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya ile barışa ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkesinin Rusya ile barışa ihtiyacı olduğunu söyledi. Poroşenko, devlet başkanlığına yeniden aday olacağını ilan ettiği forumda yaptığı konuşmada, “Rusya Federasyonu ile barışa ihtiyacımız var. Soğuk barış, ama barış” dedi.

“Halk savaştan yoruldu” diyen Poroşenko, “Seçimlerde en önemli konulardan biri, savaş ve barış. Çünkü halk sadece devlet başkanını değil, aynı zamanda ülkenin başkomutanını da seçecek” diye konuştu.

Ukrayna’da silahlı kuvvetlerin gücünün artırılmasının önümüzdeki beş yılda da öncelik verilmesi gereken konular arasında olması gerektiğini belirten Poroşenko, “Yalnızca güçlü bir ordu barışı sağlayabilir” dedi.

‘2024’TE AB ÜYELİĞİNE BAŞVURACAĞIZ’

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olacağını da bugün duyuran Poroşenko, “Ülkeme karşı hissettiğim büyük sorumluluk beni yeniden devlet başkanı adayı olma kararına itti” dedi.

Ülkesinin 2024 yılında Avrupa Birliği (AB) adaylığı başvurusunda bulunmayı planladığını belirten Ukrayna Devlet Başkanı, “AB ve Ukrayna bugün hiç olmadığı kadar birbirine yakın” diye konuştu. (Kiev/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Havalimanı işçisi: Asker ve polis bütün dünyada sermayenin arkasında

SONRAKİ HABER

Meclise 9 yeni dokunulmazlık dosyası gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...