08 Nisan 2011 10:04

Irak, artık ABD askeri istemiyor

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, önceki gün gerçekleştirdiği Irak ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Irak hükümeti isterse bazı ABD’li askerlerin Irak topraklarında kalabileceğini vurgulamıştı.Irak hükümet sözcüsü Ali El Debbağ ise dün yaptığı açıklamada ABD kuvvetlerinin 2011’den son

Irak, artık ABD askeri istemiyor
Paylaş

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, önceki gün gerçekleştirdiği Irak ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Irak hükümeti isterse bazı ABD’li askerlerin Irak topraklarında kalabileceğini vurgulamıştı.

Irak hükümet sözcüsü Ali El Debbağ ise dün yaptığı açıklamada ABD kuvvetlerinin 2011’den sonra ülkede kalmasının hem ülkede hem de bölgede sorunlara sebep olacağını, bu yüzden ABD kuvvetlerinin Irak topraklarında kalmasını kesinlikle istemediklerini dile getirildi.

Irak Başbakanı Nuri El Mailki’nin Robert Gates ile yaptığı görüşmede topraklarında ABD askeri görmek istemediklerini belirten Debbağ, “ABD, kendi iradesini Irak’a zorla kabul ettiremez. ABD kuvvetleri, kendilerini misafir eden ülkeyle anlaşmadan o ülkenin topraklarında kalamaz” dedi.

ABD ile Irak arasında Kasım 2008’de imzalanan anlaşmada Irak’taki ABD askerlerinin 2011’in Aralık ayının sonuna kadar tamamen çekilmesi öngörülüyor.

Anlaşma gereği “savaşçı” ABD kuvvetleri Haziran 2009’da Irak’taki tüm şehir ve kasabalardan çekilmiş, Irak’taki ABD askeri sayısı 150 binden 50 bine inmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Almanyalılar nükleer-elektrik istemiyor

SONRAKİ HABER

CHP’li İnce’den Bakan Güneş’e ‘yıkım’ sorusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...