29 Ocak 2019 11:56

Barodan Kozağaçlı mesajı: Acı ve matem üzerinden bir kötülük gösterisi

Ankara Barosu, Avukat Selçuk Kozağaçlı'nın babasının cenaze törenine kelepçeli şekilde götürülmesine tepki gösterdi.

Avukat Selçuk Kozağaçlı babasının mezarı başında

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ankara Barosu, Avukat Selçuk Kozağaçlı'nın babasının cenaze törenine elleri kelepçeli olarak götürülmesine tepki göstererek, “Bu kötülüğü asla unutmayacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Yapılan yazılı açıklamada, uzun zamandır hiçbir zulmün, kaybettiği babasının mezarı başındaki Kozağaçlı’nın bileklerine takılan kelepçe kadar cisimleşmediği belirtildi. Kozağaçlı’ya takılan kelepçenin hak savunucularından ve hukuksuzluğu bizzat elleriyle inşa etmiş olmanın haklı korkusundan doğan bir simge olduğu ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yakalama kararına rağmen iki kez kendi iradesiyle ifade vermeye giden, bunun için yurt dışından gelerek rüştünü ve tahakküme karşı korkusuzluğunu ispat eden bir avukatın, babasının cenazesinde ellerine kelepçe takmak; ulusal düzeyde tüm kamuoyuna verilen bir mesaj, meslektaşımızın acısı ve matemi üzerinden teker teker hepimize zorla izlettirilen bir kötülük gösterisidir. Acıya ve mateme saygının, kelepçelerde cisimleşmiş korkulara üstün gelemediğini görmek, hukuk ve özgürlük adına verdiğimiz mücadelenin ne kadar haklı olduğunu gösterdiği gibi bu kutlu mücadelemize inancımızı katlanarak artıyor. Meslektaşımızın acısını tüm kalbimizle paylaşıyor, bu kötülüğü unutmamaya söz veriyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aleyna Can'ın davasında bilirkişi "silah bozuk" iddiasını yalanladı

SONRAKİ HABER

Antalya'da hortum riski uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...