29 Ocak 2019 11:31

Memura tokat atan zabıta müdürü: İnsani bir refleksle tepki gösterdim

Zabıta memuru Kenan Fidan'ı darbeden eski Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, kendisini "İnsani refleksle şiddetli bir tepki gösterdim" diye savundu.

Ekran görüntüsü: DHA

Paylaş

Kartal'da zabıta memuru Kenan Fidan'ı darbettiği gerekçesi ile hakkında 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali'nin yargılanmasına başlandı.

Olaydan sonra Zabıta Daire Başkanlığı'ndaki görevinden alınan Tayfun Karali, duruşmada yapılan kimlik tespiti sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği'nde avukat olarak görev yaptığını, aylık gelirinin de 6 bin TL olduğunu söyledi. Sorgusunda şikayetçi Kenan Fidan'ın hem zabıta memuru hem de belediyenin personeli olmadığını savunan Tayfun Karali, tokat attığını kabul ederek yaşanan olay nedeniyle kusurlu olduğunu söyledi.

MÜŞTEKİ KENAN FİDAN DURUŞMAYA KATILMADI

İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanık Tayfun Karali ve avukatları katılırken müşteki Kenan Fidan duruşmaya gelmedi.

"KUSURLU OLDUĞUMU KABUL EDİYORUM"

Olay tarihinde belediyede Zabıta Daire Başkanı olarak görev yaptığını, şikayetçinin zabıta memuru olmadığını söyleyen Tayfun Karali, "Bu benim yaptığım yanlışı anlatmaz ama" dedi.

Önlerinde belediyeye ait bir araçla seyreden şikayetçinin emniyet şeridini ihlal ettiğini, yolda araçları sıkıştırdığını, bu nedenle ölümcül bir kaza tehlikesi atlattıklarını öne süren Karali, "Aynı anda otoparka girdik. İnsanları öldürmeye teşebbüs ediyorsun, neden insanların hayatını tehlikeye atıyorsun dedim. İnsani bir refleksle şiddetli bir tepki gösterdim. Kusurlu olduğumu kabul ediyorum" dedi.

"TOKAT ATTIM"

Bunun üzerine hakim, "İnsani bir refleksle neyi kast ediyorsun?" diye sordu. Karali de "Tokat attım" dedi.

Ardından toplantıya yetişmek için olay yerinden ayrıldığını, şikayetçinin de olay yerinden ayrıldığını söyleyen Karali, "Ancak olaydan 6-7 dakika sonra bayılmış. Ardından ambulans çağrılmış. Basına da bu şekilde yansıtıldı. Kendisi zabıta memuru olmadığı halde memur elbisesi giydirilip organizasyon yapılıyor. Davanın hukuki zemini bu değil" iddiasında bulundu.

Tayfun Karali'nin avukatı Ahmet Baydarman, "Basına yansıyan görüntülerde şikayetçinin zabıta kıyafeti giydiği görülmektedir. Müvekkilimizin şikayetçi ile karşılaşma anı ile basına yansıyan görüntülerdeki baygınlık geçirme saati arasında 6.5 dakika gibi bir zaman farkı bulunmaktadır" dedi.

Tayfun Karali'nin diğer Avukatı Ozan Mert de "Ya şahsi ya da belli gurupların çıkarına bu olay çarpıtıldı ve basına servis edildi" iddiasında bulundu.

Duruşma, eksiklerin giderilmesi için ertelendi. 

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali'nin 21 Aralık 2017 tarihinde Kartal'da yolun kenarında tartıştığı Kenan Fidan'ı darbettiği belirtiliyor.

İddianamede Karali için, "Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak sureti ile kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

ÖNCEKİ HABER

İran'da çocuk yaşta evliliklerin yasaklanması için yasa hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

8 aylık hamile kadın intihar etti iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...