30 Eylül 2012 10:04

AKP döneminde 183 çocuk öldürüldü

İHD ve kayıp yakınları tarafından her hafta ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ sloganıyla düzenlenen eylem 190. defa Koşuyolu Parkı Yaşam Anıtı önünde gerçekleştirildi. BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, siyasi parti, dernek ve sendika temsilcileri ile barış annelerinin de katıldığı eylemde 3 yıl önce katledilen Ceylan &O

AKP döneminde 183 çocuk öldürüldü
Paylaş

Önkol ailesinin de katıldığı eylemde açıklamayı İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici okudu. Bölgede yaşanan savaşta en fazla çocukların kayıp verdiğini belirten Bilici, bölgede yaşanan çocuk ölümlerinin 24 yıllık bilançosunun ise korkutucu olduğunu söyledi. Son olarak Van’da askeri mühimmatın patlaması sonucu 13 yaşındaki Sami Akti adlı çocuğun öldüğünü hatırlatan Bilici, yaşanan ölümlerin çocukların savaş ortamından ne denli etkilendiklerinin açık bir kanıtı olduğunu ifade etti. 1988 yılından bugüne 563 çocuğun güvenlik güçleri tarafından veya askeri patlayıcılar sonucunda öldürüldüğünü söyleyen Bilici, sadece 2012 yılında ise 10 çocuğun yaşanan çatışmalı ortamda hayatını kaybettiğini vurguladı.

AKP DÖNEMİNDE ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLAR

AKP döneminde öldürülen çocuk sayısının ise daha vahim bir tabloyu ortaya çıkardığını anlatan Bilici, “Her seferinde ülkenin demokratikleştiği yönünde açıklamalarda bulunan ve sivillere yönelik öldürülme olaylarının bittiğini iddia eden AKP hükümeti döneminde 183 çocuk çeşitli nedenlerle yaşamını yitirmiştir” dedi. Ceylan Önkol’un da bu çocuklardan birisi olduğuna dikkat çeken Bilici, aradan geçen 3 yıla rağmen Ceylan’ın faillerinin bulunmadığını söyledi. 3 yıldır Ceylan’ı katledenleri aradıklarını söyleyen Bilici, hükümetin birçok olayda olduğu gibi bu olaydı da karanlıkta bırakmaya çalıştığının altını çizdi. İnsan hakları savunucuları olarak yaşanılan katliamları ve ölümleri unutmayacaklarını belirten Bilici, her fırsatta da hesap sormaya devam edeceklerini söyledi.

KARDEŞİMİN FAİLLERİ BULUNSUN

Açıklamanın ardından konuşan Ceylan Önkol’un abisi Rıfat Önkol ise faillerin ortaya çıkarılmadığını söyleyerek duruma tepki gösterdi. Savaşın yoğunlaştığı bir süreçten geçtiklerini söyleyen Önkol, Ceylan başta olmak üzere tüm faili meçhullerin ortaya çıkarılması için mücadeleye devam edeceklerini anlattı. Burada söz alan Milletvekili Demir Çelik ise savaşın bölgede travmalara neden olduğunu ve tanığı oldukları ölümlerin devam ettiğini söyleyerek; savaşın durdurulması çağrısı yaptı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ordu’nun derelerine siyanür karışmasın

SONRAKİ HABER

Harb-İş’te olağanüstü genel kurul

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa