29 Ocak 2019 09:15

Gazeteci Melis Bayraktar işe iade davasını kazandı

Sözcü gazetesi muhabiriyken sözcü.com.tr GYY Mustafa Çetin’in mobingine uğrayan ve işten atılan Melis Bayraktar işe iade davasını kazandı.

Fotoğraf: facebook.com/melissbayraktar

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
İstanbul

Sözcü gazetesi muhabiriyken sözcü.com.tr Genel Yayın Yönetmeni (GYY) Mustafa Çetin’in yemek teklifini kabul etmediği için haberleri yayımlanmayan ve daha sonra işten atılan Melis Bayraktar işe iade davasını kazandı.

Mustafa Çetin’in yemek teklifini kabul etmediği için mobbinge uğradığını ve işten atıldığını söyleyen Sözcü Gazetesi Eski Muhabiri Melis Bayraktar, yaptığı özel röportajların yayımlanmadığını söylemişti. İşe iade davası açan Bayraktar ayrıca sözcü.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin hakkında taciz ve mobbingden suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Adliyesi 23. İş Mahkemesinde bugün görülen karar duruşmasında Bayraktar’ın işe iadesine karar verildi. Verilen kararı Evrensel'e değerlendiren Bayraktar, “Kazandığım için çok mutluyum. Şahıs adına mobbing ve tacizden suç duyurusunda bulunmuştum. Onun sonucunu da bekliyorum ayrıca. Özellikle bu alanda çalışan kadınlara seslenecek olursam, mücadelelerini sonuna kadar devam ettirmelerini öneririm. Zorlu bir süreç evet, sizi yıldırmaya da çalışıyorlar. Sonrasındaki süreçte seninle çalışmaya da korkuyorlar, çünkü kendi başlarına da geleceğini düşünüyorlar. Medya patronları genel olarak erkek ve kadın çalışanların pek çoğu benim yaşadıklarımı yaşıyor. Mücadelemde mobbing ve taciz soruşturmasının kararının da çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

{{367833}}

ÖNCEKİ HABER

Meteorolojiden Ege ve Akdeniz'de fırtına uyarısı

SONRAKİ HABER

Tunç Soyer, babası üzerinden dönen "12 Eylül" tartışmasına yanıt verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...