29 Ocak 2019 06:06

Şırnak’ta kadın siyasetçilere operasyon: Eş başkan adayı gözaltında

Şırnak’ta DBP İl eş başkanı Ayşe Altay ile HDP Cizre Belediye eş başkan adayı Berivan Kutlu ile birlikte çok sayıda kadın siyasetçi gözaltına alındı.

HDP Cizre Belediye eş başkan adayı Berivan Kutlu ve DBP İl eş başkanı Ayşe Altay | Fotoğraf: MA

Paylaş

Şırnak’ta yapılan ev baskınlarında aralarında DBP İl eş başkanı Ayşe Altay ile HDP Cizre Belediye eş başkan adayı Berivan Kutlu’nun da bulunduğu çok sayıda kadın siyasetçi gözaltına alındı.

Şırnak merkez ve ilçelerinde sabah saatlerinde çok sayıda kadın siyasetçi evlerine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Baskınlarda gözaltına alınan bazı kadınların isimleri şöyle: HDP Cizre Belediye eş başkan Adayı Berivan Kutlu, HDP Şırnak merkez Belediye eş başkan aday adayları Şirin Kılınç ve Leyla Kılınç, DBP İl eş başkanı Ayşe Altay, DBP Şırnak merkez İlçe eş başkanı Nuriye Bilir, DBP’li İl Genel Meclisi üyesi Kumri Yürük, DİSK Genel-İş Sendikası Şırnak Şube Eşbaşkanı Zeynep İdin, Taybet Bilgi, Saadet İdin, Emine Erkuş, Zahide Kültür.

Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen kadınların Şırnak İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldükleri öğrenildi. Gözaltına alınan kadın siyasetçi sayısının artabileceği belirtildi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Hafta sonunu milyarder patronunun bozuk asansöründe geçirdi

SONRAKİ HABER

CHP'li küskünlerin adresi DSP oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...