29 Eylül 2012 11:05

Ulusal Evrim Konferansı başladı

ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu ( BİYOGEN) tarafından düzenlenen 7. Ulusal Evrim Konferansı dün  başladı. ODTÜ Kültür ve Kongre merkezinde düzenlenen konferansa yurt içinden ve yurt dışından birçok akademisyen, bilim insanı ve öğrenci katıldı. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı konferansın açılış konuşmas

Ulusal Evrim Konferansı başladı
Paylaş

ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu ( BİYOGEN) tarafından düzenlenen 7. Ulusal Evrim Konferansı dün  başladı. ODTÜ Kültür ve Kongre merkezinde düzenlenen konferansa yurt içinden ve yurt dışından birçok akademisyen, bilim insanı ve öğrenci katıldı. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan ODTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı  Ersan Akyıldız, “İki bin yıllık geçmişi olan ve zamanla bilimin temel tartışmalarından biri haline gelen evrim, ülkemiz sınırları içerisinde kendine yer bulamıyorsa, yapmamız gereken çok iş var.  Hep birlikte elimizi bu taşın altına koymamız lazım” dedi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden Burcu Atlı “Fungal Evrim” adlı sunumu ve Güney Danimarka Üniversitesi öğretim görevlisi Martin Hanczye’in cansız sistemlerden canlı sistemlere geçiş konulu sunumu programın ilk gününde yer aldı.
Sunumların ardından MTA Tabiat Tarihi Müzesi’ne bir gezi düzenlendi. 7. Ulusal Evrim Konferansı bugün sona erecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakana 'nefret söylemi' eleştirisi

SONRAKİ HABER

Dünyanın en pahalı benzini Türkiye’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...