29 Eylül 2012 11:15

Başbakana 'nefret söylemi' eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’ı “nefret suçu” söylemi konusunda  inandırıcı ve samimi bulmadıklarını belirtti.CHP’li Tanrıkulu, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın ‘Müslümanlarım Masumiyeti’ isimli film

Başbakana 'nefret söylemi' eleştirisi
Paylaş

CHP’li Tanrıkulu, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın ‘Müslümanlarım Masumiyeti’ isimli filme gelen tepkiler sonrasında gündeme getirdiği “nefret suçu”na ceza düzenlemesini değerlendirdi. Filme ilişkin tepkiler sonrasında Başbakan Erdoğan’ın ulusal ve uluslararası düzeyde inançlara saldırı içeren fiilleri nefret suçu ilan ettiğini anımsatan Tanrıkulu, “Nefret söylemi tartışmasını siyasetin gündemine taşıyan ve bu konuda somut adımlar atan CHP olarak Başbakanın bu vesileyle nefret söylemi üzerine düşünmeye başlamasını olumlu bir gelişme olarak görmekle beraber, maalesef kendisini inandırıcı ve samimi bulamıyoruz” dedi. Tanrıkulu, CHP’nin nefret söylemi konusunda 2012 yılı başında gerekli yasal değişiklikleri içeren bir yasa teklifi verdiğini hatırlatarak, “O günden bu yana AKP bu tekliften desteğini esirgemiştir” dedi.

AKP DÖNEMİNDE NEFRET SUÇU İŞLENDİ

Din, dil, ırk, etnik köken, mezhep, renk, siyasi görüş, cinsiyet veya cinsel yönelim farklılığına dayanan bir ön yargı veya nefret saiki ile gerçekleştirilen ve ceza kanunlarına göre suç olarak tanımlanan bir fiilin nefret suçu olarak adlandırıldığını kaydeden Tanrıkulu, AKP döneminde nefret suçunun işlendiğinin çok açık şekilde ortada olduğunu söyledi. Tanrıkulu, AKP hükümetinin, iktidarı boyunca bu suçlara engel olacak hiçbir girişimde bulunmadığını, nefret suçlarına imza attığını belirterek, “Başbakan samimi olsaydı, ülkemizde işlenmiş en hain nefret suçlarından biri olan Hrant Dink’in katledilmesinden sorumlu olanların ortaya çıkarılması için gerekli soruşturma izinlerini vermez miydi? Her inanca saygılı olsaydı Başbakan, nefret söylemi konusunda ciddi olsaydı, Alevi yurttaşlarımızın ibadet yerine ‘ucube’ der miydi” sorularını yöneltti.

Başbakanın nefret suçu söylemine inanmadıkları için sevinemediklerini belirten Tanrıkulu, partisinin teklifinin de ortada olduğunu söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Seçmeli Kürtçe ders sürecinden çekiliriz’

SONRAKİ HABER

Ulusal Evrim Konferansı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...