29 Eylül 2012 10:57

‘Seçmeli Kürtçe ders sürecinden çekiliriz’

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Kürtçe Dersi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’na başvuran 500 adayın 250’ye indirilmesine ve formasyon onayının üniversiteye verilmeyeceğini bildirmesi üzerine, Artuklu Üniversitesi, seçmeli Kürtçe dersi ile ilgili süreçten çekileceğini bildirdi.Mardin Artuklu Üniversitesi

‘Seçmeli Kürtçe ders sürecinden çekiliriz’
Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Kürtçe Dersi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’na başvuran 500 adayın 250’ye indirilmesine ve formasyon onayının üniversiteye verilmeyeceğini bildirmesi üzerine, Artuklu Üniversitesi, seçmeli Kürtçe dersi ile ilgili süreçten çekileceğini bildirdi.
Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından İnternet sitesinde yayınlanan açıklamada, “Programa 500 kişilik bir kontenjan için çıktığımız ilana 2 bin 528 gibi büyük bir başvuru ve teveccüh söz konusu oldu. Yaptığımız sınav neticesinde en yüksek puandan başlayarak aldığımız 500 kişiden ilk 250 kişiyi birinci öğretime, sonraki 250 kişiyi de ikinci öğretime alma yönünde üniversitemiz yönetim kurulu karar aldı ve durumu YÖK’e bildirerek kesin kayıtlar sonuçlandırıldı. 500 kontenjan ve 234 adaya pedagojik formasyon izni verilmediği takdirde seçmeli Kürtçe dersi ile ilgili süreçten çekileceğiz” denildi. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

Hak gasplarına karşı mücadeleye

SONRAKİ HABER

Başbakana 'nefret söylemi' eleştirisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...