29 Eylül 2012 10:17

Hak gasplarına karşı mücadeleye

THY direnişçileri, zamlara ve hak gasplarına karşı emekçileri uyardı. İşçiler, AKP hükümetinin grev yasağı ve zamlar ile krizin yükünü emekçilere yıkmak istediğini söyledi. “İşçi sınıfı, krizin faturasını ödememek için mücadele eden işçilerin etrafında kenetlenmeli ve kazanılmış

Hak gasplarına karşı mücadeleye
Paylaş

İşten atılan Türk Hava Yolları ( THY) işçileri her hafta cumartesi günü yaptıkları oturma eylemi ile direnişlerinin 123. gününde olduklarını duyurdu. THY’nin Taksim Şubesi önünde toplanan işçiler, işe alınana kadar direneceklerini belirtti. Eyleme, genç direnişçilerin aileleri de katılırken, çocukları ile gelen direnişçiler de vardı. Farklı şarkıların direnişe uyarlanarak söylenmesi ise, direniş yerine renk kattı. Ayrıca eyleme Sosyal-İş, TÜMTİS ve Kristal-İş sendikası temsilcileri de katıldı.

Burada konuşan direnişçi işçilerden Tuğçe Gürsoy, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Hava-İş yönetiminin görüşme talebini reddettiği bilgisini vererek, Cumhurbaşkanının hava sektörüne grev yasağı getirecek olan yasayı zaman yitirmeksizin imzaladığını söyledi. Gürsoy sözlerine şöyle devam etti: “Bu hızın bir benzerine, 2001 krizi sonrasında İMF’nin talimatıyla gündeme gelen 15 günde 15 kanunun meclisten geçirilmesi sırasında tanık olmuştuk. Demek ki, THY yönetiminin iktidar üzerindeki ‘hatırı’ İMF’ninki kadar büyükmüş. Bununla ne kadar gurur duysalar azdır.”

İstanbul’da toplu taşıma araçları ile bir yerden bir yere gitmenin servet harcamayı gerektirdiğini dile getiren Gürsoy, iktidarın zamlar, vergi artışları ve grev yasağı gibi yöntemlerle krizin faturasını halka yıkmak istediğine dikkat çekti. Buna karşı, emekçileri mücadele etmeye çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Diyarbakır Cezaevi müze olsun’ mitingi yarın

SONRAKİ HABER

‘Seçmeli Kürtçe ders sürecinden çekiliriz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...