29 Eylül 2012 09:18

Utanç müzesi İzmir’e taşınıyor

DEVRİMCİ 78’liler Federasyonu bu yıl “adalet” temasını öne çıkardığı ve üçüncüsünü açtığı “12 Eylül Utanç Müzesi”ni önceki gece yapılan etkinlikle kapadı. Etkinlikte konuşan Mehmet Özer, müzenin 10- 20 Ekim tarihlerinde İzmir’de de açılacağını duyurdu

Utanç müzesi İzmir’e taşınıyor
Paylaş

DEVRİMCİ 78’liler Federasyonu bu yıl “adalet” temasını öne çıkardığı ve üçüncüsünü açtığı “12 Eylül Utanç Müzesi”ni önceki gece yapılan etkinlikle kapadı. Etkinlikte konuşan Mehmet Özer, müzenin 10- 20 Ekim tarihlerinde İzmir’de de açılacağını duyurdu.
Kapanış etkinliğinde konuşan Devrimci 78’liler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özer, 12 Eylül darbesinin 32. yılı olduğunu hatırlatarak, müzenin üçüncü kez özgürlük, adalet talepleriyle açıldığını söyledi. Darbecilerle hesaplaşmak için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Özer, “Yürüyüşümüz sürüyor. Hesap sorma bilincimiz biraz daha öfkeli ama kazanma inancıyla sürecek” dedi.
Darbe döneminde öldürülen devrimcilerin adlarını sayan Özer, “Yoldaşlarımızın düşlerini gerçekleştirene kadar yürüyüşümüz durmayacak” dedi. Ankara’da yapılan etkinliklerin 10-20 Ekim tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirileceğini duyuran Özer, İzmir’de kurulacak olan sergi ve etkinliklerle “adalet” isteklerini dillendireceklerini kaydetti.
Etkinliğe katılan Şair Ahmet Telli de dayanışma ve yoldaşlık kavramlarının en çok ihtiyaç duyulduğu zamanlarda olduklarını ifade etti. Telli, “Yoldaşlık ve dayanışma kavramları ortadan kalkarsa egemenler o zaman kahkahalarla gülerler” diyerek ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı. Telli yaşamını yitiren devrimciler anısına Soluk soluğa adlı şiirini okudu. Etkinlikte Mehmet Özer de şiir dinletisi sundu. Şiir dinletilerinin ardından Tiyatrocu Başak Demiral tarafından Alman Gazeteci ve Kızıl Ordu Fraksiyonu kurucularından Ulrike Marie Meinhof’un anısına tek kişilik bir oyun sahnelendi.
Etkinlik Grup Kibele’nin ezgileriyle devam etti. Daha sonra müze sergileri, İzmir’e gönderilmek üzere toplandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hayvanseverler bugün alanlarda olacak

SONRAKİ HABER

Akdeniz Üniversitesinde 4+4+4 paneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...