29 Eylül 2012 08:56

Tek ses, tek güç: Hedef 2023

AKP’nin 4. Büyük Kongresi yarın Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak.  “Büyük Millet, Büyük Güç, Hedef 2023” sloganıyla düzenlenen kongreyi muhalif medyanın izlemesi engelleniyor. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, Evrensel, BirGün, Özgür Gündem, Cum

Tek ses, tek güç: Hedef 2023
Paylaş

Gazetemize 3. kongrede de “Başbakanlık akreditasyonu” olmadığı gerekçesiyle kart verilmemişti. Bu kongrede ise kongre için kart çıkartılması için çağrı bile gönderilmedi. BirGün Gazetesi, Özgür Gündem de çağrı gönderilmeyen gazeteler arasında.

Çağrı gönderildiği ve başvuru yaptığı halde Cumhuriyet Gazetesi’ne de yasak uygulandığı öğrenildi.

ABAKAY: YASAK UTANÇ VERİCİDİR

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, AKP Kongresi için Cumhuriyet, Evrensel, Birgün, Sözcü, Aydınlık gazetelerine uygulanan yasağın “utanç verici” olduğunu ifade etti.

Abakay yaptığı yazılı açıklamada, yarın yapılacak olan AKP Kongresi için, “Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, Aydınlık, Evrensel  başta olmak üzere birçok gazete ve Televizyona  izleme yasağı konulduğuna” vurgu yaptı.

“Örneğin,Cumhuriyet Gazetesine, kongreyi kimin izleyeceği yolunda davet gönderilmiş, gazete görevlendirdiği muhabir ve yazarların isimlerini bildirilmiş, ancak daha sonra gazeteye, ‘akredite’ listesinde olmadıkları için giriş  kartı ya da davetiyesi gönderilmeyeceği bildirilmiştir” diyen Abakay, birçok gazete ve televizyonlara da aynı işlemin uygulandığını dile getirdi. “İktidar partisi olan AKP’nin bu tutumu basın özgürlüğü, halkın haber alma hakkının kullanımı açısından içler acısı, demokrasiden  uzak süregelen tutumunun tepe noktasıdır” dedi.

AKP kongresinin daha yapılmadan, başlamadan şaibeli, lekeli  duruma sokulduğunu belirten Abakay, kongrenin “Kendin pişir, kendin ye” toplantısına dönüştüğüne dikkat çekti. Abakay, “Binlerce  kişiye açık bir toplantıda, kendisinden saymadığı, yayın politikasını beğenmediği  gazetelere yasak konulması, bu partinin, Genel Başkanının, yöneticilerinin korkusu, endişesi değilse ilkelliğin açık örneği olarak anılacaktır” dedi. Abakay bu kararın derhal düzeltilip, yanlıştan dönülmesini ve  basın özgürlüğüne saygı gösterilmesini, bu kararı alanların özür dilemesini beklediklerini bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Acıları değil güzellikleri paylaşmak istiyoruz

SONRAKİ HABER

Hayvanseverler bugün alanlarda olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...