29 Eylül 2012 08:59

Acıları değil güzellikleri paylaşmak istiyoruz

Cumartesi Anneleri eylemlerinin 392. haftasında bu kez Vecdin Avcıl’ın akıbetini sordu.  Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen kayıp yakınları, artık acıları değil, güzellikleri paylaşmak istediklerini ifade etti.”Bir ananın gözyaşını hiçbir şeye değişmem” diyen Başbakana da seslenen anneler, kayıpların faillerinin bulunmas

Acıları değil güzellikleri paylaşmak istiyoruz
Paylaş

Cumartesi Anneleri adına basın açıklamasını okuyan Sıla Gemici, Mardin’in Derik ilçesinde 1994 yılında kaybedilen Vecdin Avcıl’ın hikayesinin kayıplar gerçeğini ve güvenlik güçlerinin işlediği suçları özetlemeye yeteceğini ifade etti. Avcıl’ın askerler tarafından kalkan olarak kullanıldığını söyleyen Gemici, “Gerçekte asker ve gerilla ateşi arasında kalarak öldü. Ardından da ‘terörist’ olarak gösterilip toplu mezara gömüldü. Sonra da gözaltına alınmadığı iddia edildi” diye konuştu.

1995 yılında İzmir’de kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız’ın yaptığı konuşma ise dikkat çekiciydi.  Bu güne kadar acılarını paylaştıklarını söyleyen Yıldız, artık güzellikleri paylaşmak istediğini belirtti. Başbakanın tüm sorunları çözeceğini söylediğine dikkat çeken Yıldız, “Bu zamana kadar hiçbir şeyi çözmedi. Öğrenciler, avukatlar herkes içeride.  Nice gençler toprağa gömülüyor. Gençlerin gençliğine sebep oluyorsunuz. Çok ağladık yeter, biz de gülmek istiyoruz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış yürüyüşünün engellenmesine tepki

SONRAKİ HABER

Tek ses, tek güç: Hedef 2023

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa