31 Mart 2019 20:15

Eskişehir | 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları

Eskişehir 31 Mart 2019 yerel seçim sonucu ve partilerin oy oranları, eski seçimlerin sonuçları...

Porsuk Çayı - Eskişehir | Fotoğraf: Hüseyin Öcal/Wikimedia Commons (CCBY-SA 3.0)

Paylaş

Sandıkların yüzde 99,8’inin açıldığı Eskişehir’de kazanan taraf Millet İttifakı oldu. CHP’den aday olan Yılmaz Büyükerşen, 285 bin 588 oy alarak yeniden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. AKP adayı Burhan Sakallı 246 bin 486 oy aldı.

CHP'li Yılmaz Büyükerşen, “Ben ve arkadaşlarım her zaman olduğu gibi bütün partilere eşit mesafede olan belediye başkanları olarak rozete bakmaksızın bu şehirde yaşayan herkese hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Büyükerşen ile Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkan adayı Ahmet Ataç, Köprübaşı mevkisindeki Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nin balkonundan, seçim kutlamalarına katılan vatandaşları selamladı.

Binanın önünde toplanan vatandaşlara seslenen Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir halkına ve seçime katılan diğer partililere, kendisi ve arkadaşları adına teşekkür etti.

Kazasız belasız, huzur içinde bir seçim geçirdiklerini belirten Büyükerşen, “Eskişehir'e böyle bir zafer yakışırdı. Bu zaferi de sağladınız. Seçime katılan diğer adaylara da uygarca bir seçim süreci yaşanmasına katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarım her zaman olduğu gibi bütün partilere eşit mesafede olan belediye başkanları olarak rozete bakmaksızın bu şehirde yaşayan herkese hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

SEÇİME NASIL GİDİLDİ?

Yerel seçimlerde uzun zamandır CHP’nin başkan çıkardığı Eskişehir’de 31 Mart yerel seçimleri için 3 aday çıktı. 24 Haziran seçimleri öncesi CHP’de ismi cumhurbaşkanlığı adaylığı için konuşulan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yine CHP’nin adayı. AKP seçime Burhan Sakallı ile girecek. Saadet Partisi Levent Baştürk’ü, TKP ise Fatih Beyaztaş'ı aday gösterdi.

Eskişehir’de halkın tercihlerini belirleyecek önemli konulardan biri Alpu’da yapılmak istenen termik santral. Termik santral projesi nedeniyle halk hükümete tepkili. Öte yandan kent uzun süredir CHP’li Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yönetiliyor. Buna rağmen 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı seçiminde Cumhur İttifakı’nın aldığı oy oranı toplamı yüzde 50’nin üzerinde. Milletvekili seçiminde Cumhur İttifakının toplam oy oranı ise yüzde 48,37 idi.

ESKİŞEHİR’DE SEÇİME HANGİ PARTİLER, HANGİ ADAYLARLA GİRDİ?

CHP: Yılmaz Büyükerşen

AKP: Burhan Sakallı

Saadet Partisi: Levent Baştürk

Vatan Partisi: Raif Eşkinat

TKP: Fatih Beyaztaş

ESKİŞEHİR’DE ÖNCEKİ SEÇİMLERDE NELER OLMUŞTU?

24 HAZİRAN 2018 MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ SONUÇLARI

24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ SONUÇLARI

2017 BAŞKANLIK REFERANDUMU SONUÇLARI

2014 YEREL SEÇİMLERİ SONUÇLARI

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Hulusi Akar'dan ABD'ye Menbic mesajı

SONRAKİ HABER

KPSS’den 85, mülakattan 55 puan aldı, tercih hakkı bile yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...