23 Ocak 2019 06:39

Alpu'da ‘acele kamulaştırma’ya karşı yürütmeyi durdurma kararı

Eskişehir Alpu’da yapılmak istenen termik santralle ilgili ‘acele kamulaştırma’ kararına karşı Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eskişehir Alpu'da yapılmak istenen kömürlü termik santral için 6 Mart 2018'de “ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) Olumlu” kararı verilmesinden sonra, bu kararın iptali için çok sayıda kişi ve kurum tarafından idari dava açılmış bunun üzerine bilir kişi raporu istenmişti. Geçtiğimiz günlerde tamamlanarak mahkemeye sunulan bilirkişi raporu ÇED raporundaki çok sayıdaki eksikliği ve yanlışlığı tespit etti. Bu gelişmenin ardından Tepebaşı Belediyesi tarafından “Acele kamulaştırma” kararına yapılan itiraz sonuçlandı. Danıştay Altıncı Dairesi itiraz yolu kapalı olmak üzere “acele kamulaştırma” kararı hakkında yürütmenin durdurulmasını hükmüne bağladı.

ESKİŞEHİR'E GELİŞMEYİ ATAÇ DUYURDU

Danıştay kararını dün sosyal medya hesaplarından paylaşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç teşekkürlerini ve dileğini şöyle ifade etti:

“Bu karar kentimize hayırlı olsun; diliyorum ki Eskişehir’in en verimli toprakları üzerine yapılması planlanan kömürlü termik santral ısrarından vazgeçilir. Gelecek, temiz ve yenilenebilir enerjide. Mücadelemize destek veren tüm yurttaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de cinsel taciz sanığı ilk duruşmada tahliye edildi

SONRAKİ HABER

CHP'de gözler hafta sonu yapılacak PM toplantısında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...