28 Eylül 2012 12:39

MEB 4+4+4 haberlerinin kurgu olduğunu iddia etti

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 4+4+4 sistemi ile birlikte ortaya çıkan sorunlarla ilgili haberlerin kasıtlı olarak, sistemi sorgulatmak üzere kurgulandığı iddia edildi.MEB tarafından yapılan açıklamada yaşanan sorunların da münferit olduğu öne sürülürken “Haberlerde yer alan iddialar

MEB 4+4+4 haberlerinin kurgu olduğunu iddia etti
Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 4+4+4 sistemi ile birlikte ortaya çıkan sorunlarla ilgili haberlerin kasıtlı olarak, sistemi sorgulatmak üzere kurgulandığı iddia edildi.
MEB tarafından yapılan açıklamada yaşanan sorunların da münferit olduğu öne sürülürken “Haberlerde yer alan iddiaları araştırmak varsa ihmal veya suç unsuru olan olaylara zamanında ve etkin bir şekilde müdahale etmek veya edilmesini sağlamak Bakanlığımızın görevidir.
Ancak kasıtlı olarak kurgulanmış veya gerçeklerin çarpıtılarak verilmesi ile sistem hakkında kamuoyunu yanlış yönlendirmek iyi niyet ve basın meslek ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. Bu nedenle, ideolojik hedeflerle öğretmen, öğrenci, veli ve yöneticilerimizin henüz kanıtlanmamış iddialar veya kurgulanmış bazı olaylar neticesinde itibarlarının veya kişilik haklarının zedelenmemesi konusunda basınımızın duyarlılığına güveniyoruz.
Ayrıca, meydana gelen usulsüz davranış, ihmal veya kasıtlı olayın sorumlularından da hesap soracağımızı kamuoyunun bilmesini isteriz” denildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

CHP toplantısında ‘kafatasçı’ tartışması

SONRAKİ HABER

‘Adil Paylaşım’ için eylem günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...