28 Eylül 2012 12:36

CHP toplantısında ‘kafatasçı’ tartışması

CHP’nin, yeni yasama yılı öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Parti Meclisi ve milletvekilleriyle yaptığı iki günlük çalışma toplantısı bugün sona erdi. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Ortaya çıkan gerçek şu; biz her zamankinden daha fazla &cced

CHP toplantısında ‘kafatasçı’ tartışması
Paylaş

Toplantıda ise Kürt sorunu ve demokratikleşme merkezli tartışmalar, milletvekilleri arasında gerilime neden oldu.

AYGÜN’ÜN SÖZLERİ GERİLİME NEDEN OLDU

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün, PKK tarafından kaçırılmasının ardından yaptığı açıklamada “ulusalcı, kafatasçı kişiler” şeklindeki ifadelerine, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’dan itiraz geldi. Aygün’ün CHP’ye dönük sözlerini hatırlatan Özcan, “Bunlar kafatasçılar, partinin bunlardan kurtulması lazım’ ne denmek, aklım almıyor” dedi. Aygün’ün ise yerinden kalkarak, “Sizlerde kafa yok ki zaten bunları anlayasınız” demesi, salonda kısa süreli arbedeye neden oldu.

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Aygün’e “Bu ne terbiyesizlik” sözleriyle tepki gösterdi. Aygün’e sahip çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak ise Kulkuloğlu’nu eleştirdi.

SERTER, KILIÇDAROĞLU’YU ELEŞTİRDİ

İki günlük toplantıda ise CHP’nin hedeflerinden saptığı yönünde eleştiriler yapıldı. CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter’in, Kılıçdaroğlu’ya “Sizin altı oktaki laiklik konusundaki, ulusalcılık konusundaki görüşünüz ne?​”, “Terör konusunda ‘Oslo sürecini destekliyorum’ diyorsunuz, Oslo’da müzakereye oturduğunuzda PKK’nın talepleri kültürel hakların ötesine geçti, PKK’nın federasyon, özerk devlet gibi taleplerini kabul edecek misiniz?​” şeklinde sorular yönelttiği ifade edildi.

ULUSALCI VEKİLLER CHP LİDERİNE YÜKLENDİ

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün ise, Kılıçdaroğlu’nun Oslo konusundaki açıklamalarına tepki göstererek, “Ne farkımız var BDP’den? Halkımız bize kin kusuyor” dediği ifade edildi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın ise “Bu partide terörle müzakere, uzlaşma ve anayasa çalışmalarında görüş birliği olmadığı ortaya çıkmıştır. Genel Başkan dışarıya karşı ‘aynı görüşteyiz’ demesine rağmen, Anayasa süreci ve Oslo sürecinde parti ikiye ayrılmıştır” dediği ifade edildi.

TÜRMEN’İN ÖNERİSİ TEPKİ ÇEKTİ

Öte yandan toplantıda yeni Anayasa konusu da gündeme geldi. TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerinden CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen’in “Türklük tanımından vazgeçelim” önerisinin de bazı vekiller tarafından tepki çektiği ifade edildi. (ANKARA)


KILIÇDAROĞLU’YA 100 BİN LİRALIK ‘HAİN’ DAVASI

Diğer yandan Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ya ‘Kendi ülkesini, kendi ülkesinin çıkarlarını koruyamayan adama hain denir’ sözleri nedeniyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Ayrıca Hürriyet gazetesinin haberine göre Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı 6 Haziran 2003 tarihli kriptoya referans olarak verdiği ifadelerin, kriptonun orijinalinde olmadığı belirtildi.

ÖNCEKİ HABER

Ölen askerin ailesinden binbaşıya tepki

SONRAKİ HABER

MEB 4+4+4 haberlerinin kurgu olduğunu iddia etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...