08 Nisan 2011 09:55

Şiddetin edebiyatı tartışılıyor

EDEBİYATIN usta kalemlerinden alanında ilk olacak bir sempozyum düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından, ‘Şiddetin Edebiyatı: Gerilim Romanları Üzerine’ adlı, alanında ilk olacak bir sempozyum gerçekleştiriyor.Şiddetin sanata edebiyata yansıması okuyucu- izleyici bağlamınd

Şiddetin edebiyatı tartışılıyor
Paylaş

EDEBİYATIN usta kalemlerinden alanında ilk olacak bir sempozyum düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından, ‘Şiddetin Edebiyatı: Gerilim Romanları Üzerine’ adlı, alanında ilk olacak bir sempozyum gerçekleştiriyor.

Şiddetin sanata edebiyata yansıması okuyucu- izleyici bağlamında hedef kitleleri farklı biçimlerde etkiliyor. Özellikle gerilim romanları her zaman edebiyat alanında en çok ilgi gören türleri arasında. Ancak şiddet ve gerilim, gerçekte yaşayanlarla, okuyanlar arasında elbette farklı duygular uyandırıyor.

“Şiddet ve gerilimin edebiyatı sanat olmakla beraber, kendiliğinden şiddet, ne edebiyat ne de sanattır” görüşünün de tartışılacağı Şiddetin Edebiyatı sempozyumu bugün saat 14.00’de Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Sempozyumda, şiddeti ve gerilimi konu alan romanlar değerlendirilecek ve tarz olarak bu konuyu yazan yazarlar, romancılar okuyucularıyla buluşacak.

İki oturum şeklinde gerçekleşecek ve oturum başkanlıklarını sırasıyla, Zeki Coşkun ile Erol Üyepazarcı’nın yapacağı sempozyuma; Ahmet Ümit, “Suç ve Edebiyat”, Murat Menteş, “Paralel Evrendeki Suçlular”, Nevval Sevindi, “İki Kültür, İki Yazar: Necip Mahfuz ve Refik Halid Karay”, Erol Çelik, “Gerilim Romanlarında Cinnet Olgusu”, Sevin Okyay, “Seri Katiller”, Hakan Yel, “Türkiye’de Değişen Değerler ve Şiddet’in Önlenemez Yükselişi”, Orkun Uçar, “Korkularımız Gerçekleşmek Üzereyken: Kurgudan Gerçeğe”, Alexsandra Ivanof “Müzik ve Gerilim Üzerine” ve Altay Öktem “Edebiyatta Şiddet ve Karşı Şiddet Unsurları” başlıklı tebliğlerle katılacaklar. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Ustalara Saygı’da bir müzik mimarı

SONRAKİ HABER

İsrail bombardımanında 9 Filistinli öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...