28 Eylül 2012 11:15

Oyalamaya kimsenin tahammülü kalmadı

BDP Kadın Meclisi 2. Olağan Konferansı”Örgütlü Kadın Özgürlüğün Teminatıdır” şiarıyla başladı. Tatvan Belediyesi Kültür Salonu’nda başlayan konferansa BDP Genel Eş Başkanı Gültan Kışanak, BDP’li kadın milletvekilleri de katıldı.Divan seçimi ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gü

Oyalamaya kimsenin tahammülü kalmadı
Paylaş

Divan seçimi ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla cezaevlerinde başlatılan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çekti. Kürt kadın siyasetçilerine yönelik saldırıların giderek arttığını anlatan Kışanak, “Kadınları küçültmeye, teşhir etmeye, siyasetin dışına itmeye çalışıyorlar. Başbakanı, medyası ve eril zihniyeti ile kadınlar siyasetten uzak tutulmaya çalışıyor. Başbakan senin taşıdığın zihniyeti çok iyi biliyoruz. Bunu bilmemiz savaşmamız için yeterli nedendir” dedi. Kışanak, Başbakanın üslubuna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

BEŞ YILDIR NEDEN GÖRÜŞMEDİN?

Son zamanlarda tekrar gündeme gelen Oslo görüşmelerine değinen Kışanak, şunları söyledi:
”Kürt sorununu barışçıl yöntemlerle çözmek istiyoruz. Çözüm olanağı varsa buna katkı sunmak istiyoruz. Kandırmaya ve oyalamaya kimsenin tahammülü kalmadı. Türk ve Kürtleri kandıran, başarısızlıkla sonuçlanan bir sürece tahammülümüz kalmadı. Oslo görüşmelerinin önünü kesince bu kanın dökülmesine neden olursunuz. Erdoğan, seni samimiyete davet ediyorum. Beş yıldır parlamentodayız, niye görüşmedin! Beş yıl önce de bizler Şemdinli’de kucaklaşmadık. Öcalan’la bile görüşülebileceklerinden söz ediyorsun ama avukatlarını cezaevlerinde tutuyorsun. Bu operasyonlar devam ederek, yargıya müdahale ederek, bu süreci eliyle yıkan Erdoğan samimiyetten bahsedemez. Samimiyetten bahsetmesi için çok yol katetmesi gerekiyor. Erdoğan bir gün asker analarının, gerilla analarının acısını anlarsa, Roboskî Katliamı’nı anlarsa, Pozantı Cezaevinde yaşananlardan utanırsa bu ülkeye barış gelir.”

‘BARIŞ DİLİNE İHTİYACIMIZ VAR’

Başbakanın asker analarının gözyaşlarını kullandığını söyleyen Kışanak, Kürtlerin Öcalan’ı önder olarak gördüğünü hatırlatarak, “PKK’nin ve örgütün üzerinde etkisi var. Öcalan’ın barış ve özgürlük diline ihtiyacımız var. Barış diline kavuşursak özgürlük ve barış ortamı sağlanır” dedi.
(BİTLİS)

ÖNCEKİ HABER

Adana ve Ankara’da KCK operasyonlarına tepki

SONRAKİ HABER

Köylüler ocakçıları kovdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...