21 Ocak 2019 13:35

75 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven kızının görüşüne çıkamadı

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, bugün kızı Sabiha Temizkan ile yapacağı haftalık görüşe çıkamadığı belirtildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde 75 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in, bugün kızı Sabiha Temizkan ile yapacağı haftalık görüşe çıkamadığı belirtildi. 

Abdullah Öcalan’ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle 75 gündür bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in sağlık durumunun ağırlaştığı belirtilirken, Güven’in bugün kızı Sabiha Temizkan ile yapacağı haftalık görüşe çıkamadığı öğrenildi.

‘KAĞIT İMZALATTIRILDI’

Sabiha Temizkan, sosyal medya hesabında bugün annesiyle görüştürülmediğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Annem bugün ilk kez benimle de görüşmeye çıkamadı. ‘Kendi isteğiyle görüşe çıkmadı’ diye kağıt imzalatmışlar. Annem yahu! El insaf! Çok istediği halde çıkamamış olmalı. Bugün 75 gündür aç! #LeylaGüveniYaşatalım Annemin hapis değil Meclis’te olması gerekiyor.”

HDP: BİLİNCİNİN KAPANMASI DURUMUNDA TIBBİ MÜDAHALEYİ REDDEDİYOR

Öte yandan HDP tarafından yapılan açıklamada sağlık durumu gittikçe ağırlaşan Leyla Güven’in kontrolleri kabul etmediği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Leyla Güven cezaevi idaresine verdiği dilekçede bilincinin kapanması durumunda tıbbi müdahaleyi kabul etmeyeceğini beyan etti. Güven, TTB’den gelecek bağımsız bir sağlık heyeti dışında cezaevinden gönderilen doktorlara muayene olmayı da reddediyor. En son Güven’i kontrol eden hekimler ise, Leyla Güven’in bulunduğu kritik evre dikkate alındığında, Güven’in cezaevi koşullarından kaynaklı ciddi sağlık sorunları yaşayabileceği, cezaevinin aşırı soğuk olması nedeniyle pnömoni gibi enfeksiyonlara yakalanabileceği uyarısında bulundu.”

HDP ayrıca açlık grevi haberleri olduğu için Yeni Yaşam gazetesinin tutuklulara verilmediğini de belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe, sağlık dil kartında yok

SONRAKİ HABER

MHP, 4'ü il 202 belediye başkan adayını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...