28 Eylül 2012 10:26

Rakel Dink Utanç Müzesi’nde

ÖLDÜRÜLEN Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, 12 Eylül etkinliklerinin düzenlendiği Utanç Müzesi’ni ziyaret etti. Rakel Dink, ülkemizde insan hayatının ucuz olduğunu söyledi.Devrimci 78’liler Federasyonu’nun Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde açtığı Utan&ccedi

Rakel Dink Utanç Müzesi’nde
Paylaş

ÖLDÜRÜLEN Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, 12 Eylül etkinliklerinin düzenlendiği Utanç Müzesi’ni ziyaret etti. Rakel Dink, ülkemizde insan hayatının ucuz olduğunu söyledi.
Devrimci 78’liler Federasyonu’nun Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde açtığı Utanç Müzesi’nde düzenlenen “Vicdan Filmleri”nin gösteriminden sonra konuşan Rakel Dink, benzer görüntülerin bu ülkede çok olduğunu söyleyedi. Utanç Müzesi’ni bir insan denizine benzeten Dink, “O kadar insan hayatı katledilmiş, hiçe sayılmış ki” dedi.
Gazetecilerin Hrant Dink davası ile ilgili sorduğu soruları yanıtlayan Rakel Dink, davanın Yargıtayda ancak bölük pörçük olduğunu belirtti. Basında, Yasin Hayal’in salınabileceğinin yer aldığını dile getiren Dink, Türkiye’de insan hayatının bu kadar ucuz olduğuna dikkat çekti. Dink davasının sonucunun vicdanları hançerlediğini belirten Dink, “Ne soruşturma, ne sorgulama vicdana uygun yapıldı. Sonuçta hiçbir suçluya hakkettiği ceza verilmiyor. İnsanların cezalandırılması da bizi üzüyor ama bedeli ödenmek zorunda” dedi.
Devlet yöneticilerinin söylediklerinin halk üzerinde önemli ve etkili olduğunu ifade eden Dink, iktidarın bazen uyarırken, bazen de hedef gösterdiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uğur Kantar’ın ölüm nedeni ‘güneş çarpması!’

SONRAKİ HABER

Tutuklu öğrencilerin serbest bırakılması istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa