Tank Palet'in özelleştirilmesine karşı 15 bin kişi miting yaptı

Sakarya’da Tank Palet fabrikasının özelleştirilmek istenmesine karşı kitlesel katılımla miting düzenlendi.

19 Ocak 2019 13:47
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ocak 2019 15:57
Paylaş

Sakarya'da Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine karşı yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla miting düzenlendi. Mitingde konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Diyorlar ki 'Bu özelleştirme değil'. Bunun adı nedir özelleştirme değilse? Bunu anlayan biri varsa bana anlatsın” dedi.

'Tank Palet Fabrikası' olarak bilinen Arifiye'deki 1'inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü'nün özelleştirilmesine karşı miting düzenlendi. Türk-İş'e bağlı Harb-İş Sendikası üyesi fabrika çalışanları ve aileleriyle Kocaeli, Ankara, İzmir, Kayseri ve birçok ilden gelen yaklaşık 15 bin kişi, öğle saatlerinde Adapazarı Bosna Caddesi'nde bir araya geldi. Mitinge katılanlar pankartlarla buradan yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Gar Meydanı'na yürüdü. 'Tank Palet özelleştirilemez', 'Sakarya uyuma fabrikana sahip çık' yazılı pankartlarla sloganlar atarak meydana giriş yapan işçiler düdük de çaldı. Meydanda gerçekleştirilen mitinge Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile milletvekilleri, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile partisinin çeşitli illerinden gelen 20 milletvekili, Emek Partisi Sakarya İl Başkanı Hüseyin Atılgan ile Emek Partisi üyeleri de mitinge katıldı.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay mitingde yaptığı konuşmada, “Diyorlar ki ‘Bu özelleştirme değil’ Bunun adı nedir özelleştirme değilse? Bunu anlayan biri varsa bana anlatsın. Bu olanı anlatsın. Milli Savunma Bakanına durumu üç kez anlattım. Bizden ne istiyorsanız, Türk-İş 1 milyon üyesiyle Harb-İş'in emrinde, parasıyla vücuduyla. Gördüğüm bir tek şey var; Milli Savunma Bakanlığı'nın emrinde, Türkiye Cumhuriyeti emrinde kalsın fabrika. Tek talebimiz o” dedi.

Benzer özelleştirmelerde birçok kamu kurumunda işçilerin ortada kaldığını ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

“Bundan 10 yıl önce bir süreç başladı. Telekom'u aldı, her sene parasını aldı, çekti gitti, Telekom ortada kaldı. Milli Savunma Bakanlığı'nın 27 tane fabrikası var, adı üstünde Milli Savunma Bakanlığı. Biz Altay tankının en güzelini bu fabrikada yaparız, özel sektör gelmesi gerekiyor mu? Yeni teknolojiye karşı değiliz. Biliyorsunuz Almanlar tankı verdi; paleti vermedi, Amerika uçağı verdi; pervanesini vermedi.”

Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal ise mitingdeki konuşmasında “Anlaşılıyor ki birilerine burada pasta armağan edilmek isteniyor. O yüzden biz asla bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Konuştuğumuz iş yeri dünyada ilk 5'te tank üzerine entegre tesisi olan tek iş yerlerinden bir tanesidir” dedi. (Sakarya/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk AKP'den istifa etti

SONRAKİ HABER

Aziz Kocaoğlu'ndan CHP merkez yönetimine adaylık mektubu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...