28 Eylül 2012 10:17

Antep 'KCK'de Kürt siyasetçilere 257 yıl hapis

Antep'te 2010 yılında "KCK" adı altında yapılan baskınlarda aralarında BDP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 52 kişi gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemede 2 kişi serbest bırakılırken, 12 kişi de tutuklanmış ve 50 kişi hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla dava açılmıştı.12'

Antep 'KCK'de Kürt siyasetçilere 257 yıl hapis
Paylaş

12'si tutuklu 50 kişi hakkında açılan davanın karar duruşmasında Kürt siyasetçilere ceza yağdı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına yaklaşık 3 yıldır tutuklu bulunan Sadun Doğan, Recai Yılmaz, Emin Beçet, Ali Kazak, Reşit Taş, Ramazan Sincar, Abdurrahman Yardak, Agit Alpaslan, Mehmet Çelik, Selma Bozkur, Feridun Kayacan ve Salih Birişik ile avukatları katıldı. Tutuklu siyasetçilerin anadilde savunma talebini kabul etmeyen mahkeme hayeti, avukatlara son sözlerini sordu.

Avukatlar Cemşit Tabak, Sevil Aracı Bek, Berivan Özpolat, Vedat Özkan, Kahraman Çiçek, Neşet Bilek ve Ziya Fırat yazılı savunmalarını mahkeme heyetine sunup, müvekillerinin beraatlarını talep ettiler. Karar için duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, aradan sonra Kürt siyasetçilere ceza yağdırdı.

Doğan Şahin Başkanlığı'ndaki mahkeme heyeti, Agit Alpaslan, Abdurrahman Yardak, Mehmet Çelik, Reşit Taş, Selma Bozkur, Recai Yılmaz, Emin Beçet ve Sadun Doğan'ı "PKK/KCK üyesi oldukları" iddiasıyla 10'ar yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Sanıklar Ramazan Sincar ve Salih Birişik'a "PKK/KCK üyesi oldukları" iddiasıyla 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verilirken, Aziz Karaboyun, Cemal Erzi, Mehmet Bozan Kızmaz, Ali Malal, İsa Anık, Bozan Kalkan, Cahide Mutlu, Kendal Soysal, Ali Kazak, Bozan Akar, Murat Sertkal, Habibe Tişkaya, Orhan Aşar, Feridun Kayacan, Yahya Ayhan, Refik Aka, Emin Külter, Mehmet Saçlı, Hasime Yaman, Şükrü Göktürk, Bircan Demir Terzioğlu, Sedika Yaman, İsa Adakan, Vedat Geyikoğulları, Semra Şansal ve İncil Selçuk ise aynı gerekçeyle 6 yıl 3'er ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Ayrıca Sadun Doğan ve Semra Şansal'a "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 1 yıl 3'er ay hapis cezası veren heyet, Ali Kazak, Ramazan Sincar ve Salih Birişik'i cezaevinde kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak, tahliye etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Mustafa Gülmez, Muhsin Akdoğan, Hasan Yılmaz, Saim Çiftçi, Cumali İter, Süleyman Bayram, Mehmet Vesek, Dilfiroz Zengin, Tayyar Özalan, Zahir Kil, Cuma Vançin, Sami Değirmenci, İkram Demir ve Tahir Özmen hakkında ise beraat kararı verdi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Taksim’e 15 bin kazık!

SONRAKİ HABER

‘Kürtaj hakkını’ savundukları için yargılanıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...