19 Ocak 2019 06:30
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ocak 2019 09:38

Bakan Soylu, 53 bin Suriyelinin oy kullanabileceğini açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 53 bin 99 Suriyelinin 31 Mart seçimlerinde oy kullanabileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Fotoğraf: Halil İbrahim Sincar  / AA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin’de “Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı”na katıldı. Burada açıklama yapan Soylu, 53 bin 99 Suriyelinin, 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanabileceğini söyledi. 31 Mart günü seçimlerde 547 bin polisin sandık başında çalışacağını da açıklayan Soylu açıklamasında, "Adres bilgilerinde eksiklik olduğunu tespit ettiğimiz 363 bin 555 vatandaşımıza çağrıda bulunduk, SMS ile bildirim yaptık. 64 bin 348 vatandaşımız başvuruda bulundu ve bu sayede bilgilerini güncelleyerek oy kullanmalarının önündeki engeli kaldırmış olduk." ifadelerini kullandı.

AA'nın haberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 53 bin 99 Suriyelinin yerel seçimlerde oy kullanabileceğini açıkladı. Bakan Soylu açıklamasının devamında, "Yaptığımız risk analizleri ve bundan önce meydana gelen seçim olaylarının tahlili neticesinde terör örgütünün tehdit ve baskı yoluyla vatandaşlarımızın oy kullanma hakkına tesir edebileceği değerlendirilen 11 il ve 12 ilçemize, yine bu il ve ilçelerdeki üs bölgelerinde görevli 6 bin 680 ilave kolluk personeli, seçim günü için görevlendirilmiştir. Seçim günü 547 bin kolluk personelimiz görev başında olacaktır." ifadelerinde bulundu.

Gündemlerinde, miting ve propaganda güvenliği, seçim sandığı ve oy kullanılacak mekanların güvenliği, sayım güvenliği, sonuçların açıklanmasından sonra oluşabilecek herhangi bir olaya meydan vermemek için alacakları güvenlik önlemlerinin bulunduğunu aktaran Soylu, "ayrıca kampanya ve oy verme günü çeşitli mecralardan yayılmak istenebilecek ve toplumda infiale sebep olabilecek maksatlı yayın ve paylaşımlara karşı da önlemleri tartışıyoruz" dedi.

Bakan Soylu, "Önümüzdeki 31 Mart yerel seçimleri, elbetteki siyasetin doğal takvimi içerisinde gerçekleşecek olan seçimlerdir. Önemi ve farklılığı şudur ki; Türkiye'nin önemli dönüşümler ve kritik süreçler yaşadığı birkaç seçimin hemen sonrasında gelmektedir ve kendisinden sonra 4,5 yıl daha seçim olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Soylu, seçmen listeleri ve adres bildirimine ilişkinde konuştu, "Sayın Cumhurbaşkanımız da geçtiğimiz günlerde herkesin kendi yaşadığı yerde oy kullanması, farklı davranışlar ve arayışlar içine girmemesi gerektiğini, bunu tasvip etmediklerini, hatta bundan şikayetçi olduklarını ifade ettiler. Hepinizin bildiği gibi seçim süreçlerinin yönetimi, anayasamızın verdiği yetkiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) aittir" dedi.

Görev yapan güvenlik güçlerinin de oy kullanacaklarını hatırlatan Soylu, "görevleri itibarıyla bu haklarından mahrum kalmaları düşünülemez" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Meryem Koray: Sosyal yardımlar yoksulluğa yama yapılıyor

SONRAKİ HABER

Üniversitenin değil, iktidarın ‘huzur ve güvenliği’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...