18 Ocak 2019 18:47

Donald Trump ve Kim Jong-un şubat sonunda görüşecek

ABD Başkanı Donald Trump ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Başkanı Kim Jong-un’un şubat ayı sonunda görüşeceği belirtildi.

Fotoğraflar: Flickr, Wikimedia Commons ve Pixabay. Kolaj: Evrensel

Paylaş

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Trump ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey Kore) Lideri Kim Jong-un arasındaki ikinci zirvenin şubat sonunda olacağını açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders, "Trump, (Kuzey Kore'nin) nükleerden arındırılması ve şubat sonunda yapılacak zirve konusunda (Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı) Kim Yong-chol ile bir buçuk saat görüştü" açıklamasını yaptı.

Sanders, "Başkan, yeri daha sonra duyurulacak zirvede, Kim ile bir araya gelmeyi dört gözle bekliyor" ifadesini kullandı. 

Trump, haziranda Singapur'da Kim ile bir araya gelmişti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yeni yılın ilk günlerinde Trump'a yeni bir görüşme teklifinde bulunmuştu. Jong-un'dan bir mektup aldığını söyleyen Trump ise yakın zamanda kendisiyle görüşeceğini açıklamıştı. Beyaz Saray'da düzenlenen kabine toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Trump, “Kim Jong-un'dan harika bir mektup aldım” dedi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Tacize sessiz kalmayan öğrencilere takdir teşekkür belgesi verilmedi

SONRAKİ HABER

Evde bulunan tabanca 7 yaşındaki çocuğun yaralanmasına neden oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...