28 Eylül 2012 10:03

Tunus’ta tecavüzcü polislere öfke

TUNUSLU kadınlar, kendisine tecavüz eden ve bundan dolayı tutuklanan iki polisin, kadını ahlaksız olmakla suçlaması üzerine sokaklara döküldü.Ennahda liderliğindeki “ılımlı” İslamcı hükümetin kadın haklarına saldırılarından dolayı bu tür olayların artacağını belirten kadınlar, tecavüze uğrayan kadının

Tunus’ta tecavüzcü polislere öfke
Paylaş

Ennahda liderliğindeki “ılımlı” İslamcı hükümetin kadın haklarına saldırılarından dolayı bu tür olayların artacağını belirten kadınlar, tecavüze uğrayan kadının ve nişanlısının polislerle yüzleştirilmek için hakim tarafından mahkemeye çıkartıldığını ve olayın bu sırada yaşandığını bildirdi.

Kadına tecavüzden suçlu bulunan polisler sadece altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Kesin kararın salı günü açıklanması bekleniyor. Ülkedeki insan hakları örgütlerine tecavüze uğrayan kadınla dayanışma çağrısı yapan kadınlar, kesin kararın açıklanacağı gün tüm Tunusluları mahkeme önüne davet etti.

AHLAKSIZ İDDİA

İçişleri bakanlığından da yapılan açıklamada; üç polisin, kadını ve nişanlısını “uygunsuz” halde yakaladıkları savunuldu. Adalet bakanlığı ise olayda her iki tarafından yasalara aykırı geldiğini iddia etti.

Tunus Demokratik Kadın Derneği ve Tunus İnsan Hakları Birliği yaptıkları açıklamada, kadın için kullanılan “ahlaksız” kelimesini kınadı ve bunun kurbanı suçlu haline getirmek için uygulanan politika olduğunu kaydetti. İki örgüt yaptıkları ortak açıklamada bu politikanın uygulanma nedeninin kadını ve nişanlısını haklarından muaf bırakma olduğunu bildirdi. Meclisteki sol partiler tarafından yapılan açıklamada ise polisler kınandı ve tecavüzün Tunus’ta hâlâ bir baskı aracı olarak kullanıldığı vurgulandı.
Milletvekilleri, her türlü fiziksel, manevi ve cinsel saldırıya karşı yasal düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Olayın meydana geldiği gün kadın ve erkek arkadaşı üç polis tarafından gözaltına alındı ve iki polis kadına tecavüz ederken üçüncüsünün erkeğin ellerini kelepçeleyerek onu tuttuğu ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fransa da kemer sıktıracak

SONRAKİ HABER

Çetintaş’ta işçiye ücret yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...