28 Eylül 2012 10:00

Fransa da kemer sıktıracak

EKONOMİK krizle mücadele gerekçesiyle halklarına kemer sıktıran Avro Bölgesi ülkeleri arasına Fransa da katılıyor.2013 bütçesini hazırlayan Fransız hükümeti, 30 milyar avroluk bir tasarruf paketiyle kamu borcunu yüzde 3 oranında azaltmayı hedefliyor. Yılın ikinci çeyreğinde büyüme oranı yüzde sıfır olarak

Fransa da kemer sıktıracak
Paylaş

EKONOMİK krizle mücadele gerekçesiyle halklarına kemer sıktıran Avro Bölgesi ülkeleri arasına Fransa da katılıyor.
2013 bütçesini hazırlayan Fransız hükümeti, 30 milyar avroluk bir tasarruf paketiyle kamu borcunu yüzde 3 oranında azaltmayı hedefliyor. Yılın ikinci çeyreğinde büyüme oranı yüzde sıfır olarak açıklanan Fransa’da yeni önlemlerle birlikte 2013 yılı büyüme hedefi yüzde 0.8 oranında tahmin ediliyor.
Ancak uzmanlar hükümetin öngörülerine şüpheyle yaklaşıyor: “Fransa’da büyüme oranlarını geliştirmek için ilk adım kamu bütçesini dengelemek. Aslında bu aynı zamanda büyük bir risk, çünkü hükümet kamu harcamalarını azaltıp dengeli bir bütçeye dönmeye çalışacak ve bu da büyüme için olumsuz bir etki oluşturacak. Eğer büyüme düşerse kamu borcu artar ve bütçeyi dengeleyemezler. Açıkçası büyük bir risk alıyorlar fakat ortadaki hesap bu.”
Fransa’da 2013 bütçesi için, tasarruf önlemleri sayesinde 10 milyar avro, yeni vergilerden de 20 milyar avro ek gelir bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çin-Japonya gerilimi BM’ye taşındı

SONRAKİ HABER

Tunus’ta tecavüzcü polislere öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...