18 Ocak 2019 10:51
Son Güncellenme Tarihi: 18 Ocak 2019 14:02

Yorum Basın Yayın işçileri ücretlerini istiyor

Ekonomik kriz bahanesiyle ücretleri ödenmeden işten çıkarılan Yorum Basın Yayın işçileri, basın açıklaması yaparak haklarını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ekonomik kriz bahanesiyle dört aydır ücretleri ödenmeyen ve geçtiğimiz günlerde işten çıkarılan Yorum Basın Yayın işçileri basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, çalıştıkları süre boyunca birçok hak gaspına uğradıklarını belirten işçiler, “Bizler sadaka değil, emeğimizin karşılığı olan ücretleri talep etmekteyiz” dedi.

Ankara’da Yorum Basın Yayın’da çalışırken işten atılan ve dört aydır ücretleri ödenmeyen işçiler basın açıklaması gerçekleştirdi. Tüm Bel-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleşen açıklamayı, işçiler adına Sibel Polat okudu.

Çalıştıkları süre boyunca birçok hak gasbına uğradıklarını belirten Polat, sigorta primlerinin eksik yatırıldığını, emekli çalışanların ek sigorta primlerinin yatırılmadığını, maaşların bir kısmının elden verildiğini; fazla mesai, hafta sonu çalışma, yıllık izin ve resmi tatil ücretlerinin ise ödenmediğini ifade etti.

Ekonomik kriz bahanesiyle 4 aydır ücretlerinin ödenmediğini belirten Polat, “Oysa aynı işveren milyonluk yatırımlar yapmakta,yeni ve son teknoloji makineler almaktadır” diye konuştu. Polat, işlerin hâlâ aralıksız sürdüğünü ve hatta mesai yapılarak iş yetiştirildiğini ifade ederek kriz bahanesinin işçilere karşı kötü niyetlice kullanıldığını dile getirdi.

Alacaklarının ödenmemesi nedeniyle okuyan çocuklarının yurttan atıldığını, evlerine icra için gelindiğini ve kiralarını ödeyemediklerini belirten Polat, patronun son olarak iflas bildirme tehdidi sonrası kendilerini işten çıkardığını, kendilerinin ise alacaklarının ödenmesi için istemli ihtarname gönderdiklerini dile getirdi. Patronun alacakları ödemediği gibi işçilerin işsizlik maaşından yararlanmasını da engellemek için çıkışları istifa olarak bildirdiğini söyleyen Polat, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Doğanşehir halkı 9 yaşındaki çocuğun istismarına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

SES Adana Şubesi yeni binasının açılışını gerçekleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...