28 Eylül 2012 12:02

Davutoğlu: Savaş riski göze alınabilir

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’nin kuzeyinde sığınmacılar için “güvenli bölgeler”in oluşturulması çağrısında bulundu. BBC’ye konuşan Davutoğlu, “Eğer doğru zamanda bazı önlemler veya bazı adımlar atmazsınız gelecekte daha çok riskle karşı karşıya kalırsınız” dedi.BBC Ortadoğu E

Davutoğlu: Savaş riski göze alınabilir
Paylaş

BBC Ortadoğu Editörü Jeremy Bowen’e konuşan Davutoğlu, Suriye’de göç etmeye zorlanmış binlerce insana yardım ulaştırmak için savaş riskinin göze alınabileceğini söyledi. Davutoğlu ayrıca böyle bir güvenlik bölgesi yaratmanın Esad’a sivilleri öldürmeyi durdurması konusunda bir uyarı olacağını belirtti. Davutoğlu ‘’Eğer doğru zamanda doğru önlemleri alıp, doğru adımları atmazsanız gelecekte daha büyük risklerle karşı karşıya kalırsınız. Ne yazık ki uluslararası toplum bu krizin başlangıç aşamasında net bir mesaj verip sert bir duruş sergileyemedi bu nedenle de Suriye’deki rejim daha fazla saldırı düzenleyecek güveni kendinde buldu’’ dedi.

30 BİN SURİYELİ GERİ DÖNMÜŞ

Suriye’nin komşusu Türkiye’nin de yaşanan savaşa bölgedeki her ülke kadar maruz kaldığını dile getiren Davutoğlu, Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye 120 bin sığınmacının giriş yaptığını ve bunlardan 90 bininin kamplarda yaşadığını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Katalanlar kaderlerini oylayacaklar

SONRAKİ HABER

ABD'de silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...