28 Eylül 2012 09:44

Evrim sempozyumu başlıyor

ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu, bilimsel bilginin tüm insanlara doğrudan ulaşması için yaptıkları çalışmaları iki günlük evrim sempozyumuyla sürdürüyor. Topluluk, “Biyolojinin bütünleştirici kuramı olan evrim kuramı çok farklı bir konumda durmakta. Kuram üzerindeki kara bulutları dağıtmak, bilimsel

Evrim sempozyumu başlıyor
Paylaş

ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu, bilimsel bilginin tüm insanlara doğrudan ulaşması için yaptıkları çalışmaları iki günlük evrim sempozyumuyla sürdürüyor. Topluluk, “Biyolojinin bütünleştirici kuramı olan evrim kuramı çok farklı bir konumda durmakta. Kuram üzerindeki kara bulutları dağıtmak, bilimsel bilgiyi ve tartışmaları herkese birinci ağızdan ulaştırabilmek” amacıyla evrim konferanslarının 7’incisini bugün ODTÜ’de başlatacak. İki gün sürecek olan konferansta çok sayıda oturum ile evrim teorisi tartışılacak. Sempozyum ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılacak.
Bugün saat 10.00’da başlayacak olan sempozyumun ilk gününde, “Evrim, Günlük Yaşantımızı ve Geleceğimizi Nasıl Şekillendiriyor?​”, “Tıp ve Radyoloji Bakışıyla Evrim”, “Kuramsal Evrime Doğru - Biyolojide Hamilton Mekaniği”, “Fungal Evrim”, “Moleküler Filogeni: Evrimsel Geçmişe Uzanma ve Evrimsel Örüntüleri Çıkarsama” başlıklı tartışmaların ardından MTA Tabiat Tarihi Müzesi Gezisi düzenlenecek.
Sempozyumun ikinci günü olan pazar günü de sabah 10.00’dan itibaren “Evrimsel Perspektif Işığında Metilasyon Olgusunun Değerlendirilmesi”, “Evrim Kuramı Kapsamında Bilim Nedir, Ne Değildir?​”, “Aşkın Nörobiyolojisi İle Eşeysel Seçilim Mekanizması Arasındaki İlişkisi”, “, “Evrimin Güncel Bir Etkeni Olarak Kapitalizm: Bir Doğal Seçilim Yöntemi Olarak Sömürge ve Sömürgecilik”, “Uyarlanımcılık (Adaptasyonculuk): Nedir? Ne Değildir? Zaafları” başlıklarıyla tartışmalar yapılacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dış ticaret açığı ve derdi sürüyor

SONRAKİ HABER

Teksim’de direniş polise rağmen sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...