17 Ocak 2019 14:53

Eğitim Sen hükümetin eğitim politikalarını protesto etti

Samsun’da Eğitim Sen üyeleri, düzenledikleri basın açıklamasıyla hükümetin eğitim sistemini ticarileştiren politikalarına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen Samsun Şubesi eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya diğer sendika ve emekten yana siyasi partilerden de destek geldi.

Hükümetin eğitim politikalarına tepki gösterilen eylemde açıklamayı Eğitim Sen Şube Başkanı İsmail Yavuz okudu. Hükümetin kamusal eğitimi adım adım tasfiye ettiğini ifade eden Yavuz, “Eğitimde ticarileşme ve dinselleştirme uygulamaları artmaktadır. 4+4+4 düzenlemesinin üzerinden 7yıl geçti. Okul öncesi eğitimde Türkiye OECD ülkeleri arasında son sıradaki yerini korumaktadır. MEB'e ayrılan bütçenin yüzde 35’i din eğitimine ayrılmaktadır. KHK ihraçları ile ilgili olarak kurulan OHAL komisyonu kendini mahkeme yerine koyarak, somut olmayan deliller üzerinden işe iade başvurularının büyük bölümünü reddetti. Takipsizlik kararı verilenler ise işe başlatılmadı. Her geçen gün daha fazla parasal ilişkiler içine çekilen, okul öncesinden üniversiteye kadar bilimin değil, dini inanç sömürüsünün temel alındığı bir eğitim sisteminde, öğrenci ve velilerle birlikte, kamusal, bilimsel, demokratik, laik eğitim hakkı için mücadelemiz devam edecektir” dedi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çatıdan başına sıva parçası düşen kadın yaralandı

SONRAKİ HABER

Şule Çet’in davası Meclis'te gündeme getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...