17 Ocak 2019 15:14

Tarlaları su altında kalan çiftçiler borçlarının ertelenmesini istiyor

Adana’da etkili olan yoğun yağış sonrası tarım arazilerini su bastı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Adana’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Pek tarım arazisinin sular altında kaldığı Adana’da çiftçiler borçlarının ertelenmesini istiyor.

Karataş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yeşilyaprak, sağanak yağış ve baraj kapaklarından bırakılan sular nedeniyle ilk tahminlere göre Adana genelinde 200 bin dönüm tarım arazisinin sular altında kaldığını söyledi. Yeşilyaprak, su taşkını yaşanan bölgelerin afet bölgesi ilan edilmesini ve çiftçinin devlete olan kredi borçlarının 2 yıl ertelenmesini istedi.

Karataş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yeşilyaprak, sağanak yağışın neden olabileceği taşkın riski nedeniyle Seyhan Barajı kapaklarının açıldığını, saniyede 815 metreküp suyun Seyhan Nehri'ne bırakıldığını söyledi.

Barajdan bırakılan su nedeniyle taşan Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin arasındaki Karataş ilçesinde ilk belirlemelere göre 80 bin, Adana genelinde de 200 bin dönüm civarında arazinin sular altında kaldığını vurgulayan Yeşilyaprak, “Bu arazilerde genellikle buğday, marul, lahana, karalahana, karpuz ekili. Narenciye bahçeleri var. Hava çok soğuk, dünden beri don riski var. Dalında olan meyveler büyük zarar gördü. Rüzgar saatte 100 kilometre hızla esiyordu bu da meyvelerin dökülmesine sebep oldu. İhracatta da kalite düşüklüğü oldu. Yer yer dolu yağışları meydana geldi. Devletin acil şekilde burayı afet bölgesi ilan edip çiftçinin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi'ye olan borçlarını en az 2 yıl ertelemesini arzu ediyoruz.” (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Maraş'ta çığ düştü: 1 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Bağcılar Belediyesi 'hanımefendilik dersleri' veriyor: Ölçülü olun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...