17 Ocak 2019 14:47
Son Güncellenme Tarihi: 18 Ocak 2019 06:22

Kolombiya'da bomba yüklü araçla saldırıda 20 kişi öldü

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da bomba yüklü aracın neden olduğu patlamada 20 kişi hayatını kaybetti, 68 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Lokman İlhan/AA

Paylaş

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da General Santander Polis Okulunun önünde bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, "Saldırı silahsız gençler ve öğrencilerin olduğu bir eğitim merkezine düzenlenmiştir" dedi. Saldırıda 20 kişinin yaşamını yitirdiği, 68 kişinin yaralandığı açıklandı. Saldırı sonrası 3 gün yas ilan edildi.

Duque ve Devlet Başkan Yardımcısı Marta Lucia Ramirez ile beraberindeki heyet, saldırının hedefi olan Bogota’nın güneyindeki General Santander Polis Okulu'nda incelemelerde bulundu.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Kolombiya Başsavcısı Nestor Humberto Martinez de saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada elde ettikleri bulgulara ilişkin bilgi verdi. 

52 yaşındaki Kolombiya vatandaşı Jose Aldemar Rojas Rodriguez’in düzenlediği bombalı araç saldırısında 80 kilogram patlayıcı kullanıldığını kaydeden Martinez, aracın en son Venezuela sınırındaki Arauca kentinde geçen yıl yapılan muayenesinin kayıtlarının bulunduğu bilgisini paylaştı.

Güvenlik güçleri ve başsavcılık ekipleri olay yerindeki aramalarını sürdürürken, bölgeye polis kimseyi yaklaştırmıyor. Polis okulunun, saldırının oldukça uzağında kalan bölümlerinde dahi cam ve cephelerdeki hasar yer alıyor. 

Kolombiya'da yayın yapan RCN Radyosu, Twitter hesabından olay yerine ilişkin görüntüler yayınladı. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bogota'nın güneyindeki Santander Polis Akademisi'nde 17 Ocak'ta bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda polis memurunun hayatını kaybettiğinin ve polis akademisi mezunlarının yaralandığının üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

BUNDAN ÖNCE BOGOTA'DA YAŞANAN SALDIRILAR

Bogota’da 17 Haziran 2017’da bir alışveriş merkezinin kadınlar tuvaletine yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 3 kişi ölmüş 9 kişi yaralanmıştı. 

Aynı yıl şubat ayında düzenlenen bombalı saldırıda ise La Macarena semtinde, boğa güreşleri öncesi yol güvenliğini sağlayan polisler hedef alınmış, yaralanan 24 polisten biri hayatını kaybetmişti.

Kolombiya devleti, FARC'la Kasım 2016'da barış anlaşması imzalamıştı.(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Antalya | 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları

SONRAKİ HABER

"Çocuk istismarını meşrulaştıracak düzenlemeyi aklınızdan geçirmeyin"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...