28 Eylül 2012 09:26

Yasaksız, barajsız sendika!

DİSK’in çağrısıyla Ankara, İstanbul ve Adana’da yapılan eylemlerde yasaksız ve barajsız sendika hakkı istendi. Hükümetin gündeminde olan Toplu İş İlişkileri Kanunu’nun işçileri yönelik en büyük saldırı olduğu belirtilen eylemlerde, bu saldırılara karşı mücadele çağrısı yapıldı.DİSK üye

Yasaksız, barajsız sendika!
Paylaş

DİSK üye ve yöneticileri, Ankara Radyosu önünden Çalışma Bakanlığına “Yüzlerce işçi, sözleşme için yetki bekliyor”, “İşçi düşmanlığı AKP ile sürüyor”, “Yasaksız, barajsız sendikalar yasası” pankartları ile yürüdüler. CHP Milletvekilleri ve eski DİSK yöneticileri Musa Çam ile Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul da eyleme destek verdi.

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, hükümet yetkililerinin işçi sınıfı karşısında ‘kör, sağır, dilsiz’ rolü oynadığına dikkat çekerek, “Bu nasıl bir duyarsızlık ve pişkinliktir ki, verilen sözler tutulmaz ve 12 Eylül yasalarını yeniden kutsayan yasa taslakları hazırlanır” diye sordu. Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı’nın içinde sendika sözcüğü bile geçmediğini belirten Ekici, “Bu yasa tasarısını yasalaştırmak isteyenlerin asıl niyetleri de, tarihin en büyük saldırısının ikinci ayağını, yani Ulusal İstihdam Strateji Belgesi’ni onaylatmaktır” dedi. Ekici, “Ucuz istihdamı hedefleyen Ulusal İstihdam Stratejisi’ne, işçiyi köleleştiren Özel İstihdam Bürolarına, kıdem tazminatının gasbedilmesine, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı’na, grev yasaklarına, esnek çalıştırmaya, sendikal hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına, karşı bütün gücümüzle direnmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi. Açıklamanın ardından, yarım saatlik oturma eylemi yapıldı.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

İstanbul’da Çalışma ve Bölge Müdürlüğüne yürüyen DİSK üyeleri “Yasaksız, barajsız sendika istiyoruz”, “ Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganlarıyla tasarıyı protesto etti.

Bölge Müdürlüğü önünde açıklama yapan DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Önder Atay, AKP Hükümetinin işçilerin  taleplerine kulak tıkadığını dile getirdi. Toplu İş İlişkileri Yasa tasarısını tarihin en büyük saldırılarından biri olarak niteleyen Atay, “Emekçinin alın terine sahip çıkma hakkını ortadan kaldıran, işçileri patronların karşısında güçsüz ve örgütsüz kılan 12 Eylül ürünü baskıcı ve yasakçı 2821 ve 2822 sayılı Yasalar temelde hiçbir değişiklik olmadan ‘yenilikçi’ bir ambalajla sürdürülmeye çalışılıyor” dedi.
Adana’da İnönü Parkı’nda bir araya gelen işçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müdürlüğü önüne yürüdü. Burada konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Kemal Aslan, hükümetin işçileri ve emekçileri hedef alan yasalarına karşı mücadele edeceklerini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Barış yürüyüşü’nü polis durdurdu!

SONRAKİ HABER

Ahmet Uysal, Küçükkuyu’da anılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...